logo F1online.sk

Hill: Vowles sa ponáša na Brawna. Je presne tým, koho Williams celé tie roky hľadal

James Vowles
© Twitter/Williams
Tomáš Masár
Tomáš Masár10. 4. 2023

Zdá sa, že Williams sa začína pomaly zmáhať. Po výkonnostnej stránke sa oproti vlaňajšku o čosi zlepšil. Stále však platí, že to bude v prípade tímu z Grove beh na dlhú trať. Majster sveta z roku 1996 Damon Hill však verí, že je jeho bývalý zamestnávateľ na správnej ceste. Tvrdí, že tradičná britská stajňa má v osobe Jamesa Vowlesa toho správneho lídra. Bývalého strategického riaditeľa Mercedesu si nesmierne pochvaľuje a dokonca ho prirovnáva k legendárnemu Rossovi Brawnovi.

James Vowles, ktorý sa ujal kormidla vo Williamse len niekoľko týždňov pred začiatkom sezóny, pôsobí v najvyššej motoristickej súťaži už viac ako dve desaťročia. Svoju púť v F1 započal ešte v tíme Arrows, odkiaľ sa cez angažmány v British American Racing, Honde a BrawnGP dostal až do Mercedesu. Práve vo farbách „strieborných šípov“ si urobil najväčšie meno, keďže bol v Brackley roky rokúce hlavným stratégom.

V Mercedese však priestor na ďalší kariéry rast už nemal. Rozhodol sa preto kývnuť na jedinečnú ponuku Williamsu, vo farbách ktorého sa premiérovo predstaví v pozícii šéfa tímu.

Podľa Damona Hilla budem tým správnym mužom na správnom mieste.

„James Vowles má množstvo skúseností z Mercedesu, a teda z dominantného tímu,“ vyslovil sa Damon Hill v podcaste F1 Nation. „Spraví si tam poriadky.“

Hill prirovnáva Vowlesa k legendárnemu Rossovi Brawnovi, a to najmä v spôsobe komunikácie.

„Keď ho tak počúvam, znie mi ako Ross Brawn. Znie byť nad vecou. Nikdy neznie rozrušene a vo svojej mysli má jasno, čo robí.“

„Domnievam sa, že tím pozdvihne. Som toho názoru, že je tým, koho Williams celé tie roky hľadal,“ uzavrel Hill.

Súvisiace články