logo F1online.sk

Stroll o monackých obrubníkoch: Až mi zahrkal mozog

Lance Stroll
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 5. 2021

Bol to moment, ktorý si režisér prenosu do vitrínky určite nedá. Veľmi tesný a vyrovnaný súboj medzi Pierrom Gaslym a Sebastianom Vettelom, ktorý práve vychádzal z boxov bol zrazu prestrihnutý záberom na Lancea Strolla. Tomu nevyšiel prejazd sekcie za bazénom a poriadne si zaskákal na vysokých „klobásových“ obrubníkoch. Síce to nebolo také vzrušujúce ako súboj jeho tímového kolegu s jazdcom AlphaTauri, no pravdou je, že kanadský pretekár v danom momente nemal ďaleko od vypadnutia z pretekov.

Vieme ako také prejazdy sekciou zákrut pätnásť a šestnásť obvykle končia. Rozprávať by o tom vedel Charles Leclerc, ktorému sa chyba v tomto mieste stala osudnou. Lance Stroll však aj s prispením šťasteny vykĺzol bez ujmy.

„Až mi zahrkal mozog,“ povedal s úsmevom o svojej „poskakovanej“ Lance Stroll. „Trochu ma to prekvapilo, myslel som, že je to môj koniec. V prvom prípade sa mi to ešte podarilo zachrániť, ale ten druhý bola naozaj poriadna rana. Všetci vieme, ako také prejazdy cez ten vnútorný obrubník obvykle končia, takže som veľmi rád.“

Aston Martin patril v nedeľných pretekoch k skokanom dňa. Sebastian Vettel sa dokázal posunúť z ôsmeho miesta na piate, Lance Stroll z dvanásteho na ôsme. Kanaďan využil voľnú ruku pri výbere stratégie, na štart obul najtvrdšiu sadu pneumatík a svoj prvý stint poriadne natiahol. Vďaka dobrej pretekovej rýchlosti jeho Aston Martinu prekonal Ricciarda, Ocona i Giovinazziho.

„Nebolo to ideálne,“ povedal na margo štartu na najtvrdších pneumatikách Stroll. „Štart však bol dobrý a jazdci na mäkkých pneumatikách nemali oveľa lepší odpich. Nebolo to teda také zlé ako som čakal. Vďaka nášmu pretekovému tempu nám vyšiel overcut na jazdcov pred nami.“

„Očakával som, že ich tempo bude v druhom stinte lepšie. My sme naopak dúfali, že vyjde na trať safety car alebo niečo podobné. Naše tempo však bolo dobré a dokázali sme ich predbehnúť aj takto,“ dodal Stroll.

Súvisiace články