logo F1online.sk

Cunoda vysvetlil, prečo toľko nadáva

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Mirec Somoši
Mirec Somoši14. 5. 2021

Júki Cunoda je v tejto sezóne nováčikom vo Formule 1, no na základe jeho štipľavých výrokov si už stihol narobiť množstvo fanúšikov, ale aj poriadnych odporcov. Pilot AlphaTauri v nedávnom rozhovore vysvetlil, prečo toľko nadáva.

Cunoda pôsobil v minulom roku vo Formule 2, kde si svojimi kvalitnými výkonmi vyslúžil miestenku v kráľovnej motoršportu. Japonský mladík sa pripojil k tímu AlphaTauri, kde je jeho tímovým kolegom skúsenejší Pierre Gasly. Cunoda, ktorý len nedávno oslávil svoje 21. narodeniny, sa počas víkendu v Španielsku mierne trápil a poriadne si zanadával na svoj monopost. To sa už nepáčilo ani jeho pretekovému inžinierovi, ktorý mu jednoznačne povedal, aby sa ukľudnil. Pilot AlphaTauri v jednom rozhovore dokonca pripustil, že s Gaslym nemajú rovnaké auto, no následne sa za všetky tieto počiny ospravedlnil.

„Vždy, keď idem do kokpitu, snažím sa nenadávať,“ povedal Cunoda. „Len čo si však nasadím prilbu a sadnem do auta, na všetko jednoducho zabudnem. Spočiatku, keď som bol v ostrom kole a dostal som sa do premávky, tak sa niektoré spínače v mojom tele zapli a začal som kričať. Keď v aute stratím nervy, tak neviem prečo stlačím rádio a nadávam, pretože nemusím stlačiť rádio a nadávať,“ zhodnotil pilot AlphaTauri.

„To je jedna z mojich slabých stránok, ale je dobré pretekať a mať pre to vášeň. Myslím si, že v Portugalsku to bolo o niečo lepšie, veľmi som nenadával a snažil som sa to vylepšiť.“ Japonský mladík bol značne frustrovaný aj v Imole, keď v kvalifikácii havaroval a vypadol už z prvej časti kvalifikácie. V pretekoch sa mu zo začiatku darilo, no neskôr spravil chybu a roztočil sa. Na tento víkend nespomína v najlepšom.

„Imola bola jedným z najhorších pretekových víkendov za posledné dva roky. Celý čas som len nadával,“ dodal Cunoda, ktorý predviedol výborný výkon na úvodnom podujatí v Bahrajne, no postupne jeho forma upadala. Jeho tímový kolega Pierre Gasly povedal, že počas svojej kariéry sa Cunoda naučí ovládať svoj temperament.

„Júki mal očividne ťažkú kvalifikáciu a je dosť emotívny,“ povedal Francúz počas víkendu v Španielsku. “Myslím si, že tak trochu ide aj o emocionálnu kontrolu. Je však mladý a verím, že sa bude učiť a zlepší sa aj po tejto stránke,“ zhodnotil Gasly.

Súvisiace články