logo F1online.sk

Cunoda má obavy zo šprintových pretekov na okruhoch, ktoré mladíci nepoznajú

Júki Cunoda
© Pirelli Press Area
Milan Kubala
Milan Kubala13. 5. 2021

Formula 1 sa rozhodla v tejto sezóne vyskúšať novinku. Zavedenie šprintových pretekov má ozvláštniť aj oživiť súťažné víkendy, pritiahnuť nových fanúšikov, no na druhej strane niektorým pilotom môže spôsobiť vážne problémy. Najmä v prípade okruhov, na ktorých mladíci ešte nikdy nejazdili.

Víkendy so šprintovými pretekmi budú pre mladých jazdcov náročnejšie. Už aj na ostatných veľkých cenách sa musia vysporiadať s tým, že namiesto minuloročných 180 piatkových tréningových minút si musia vystačiť len so 120 minútami. V Silverstone, Monze a na Interlagose bude dokonca len jediný tréning a hneď po ňom bude nasledovať kvalifikácia.

V prípade Silverstone a Monzy to nebude až taký problém, keďže Cunoda, Schumacher i Mazepin na týchto tratiach už pretekali, no brazílsky Interlagos bude pre nich absolútnou novinkou. Cunodovi to robí starosti.

“Myslím si, že je dobré skúsiť niečo iné, novú výzvu,” cituje Júkiho Cunodu racefans.net. “Myslím si, že tieto šprintové preteky sú jedným z tých dobrých nápadov. So šprintom v Silverstone som v pohode, ale na začiatku roka boli v pláne šprintové preteky v Brazílii.”

“Šprintové preteky sú v poriadku, ale napríklad v Brazílii som ešte nikdy nejazdil a myslím, že ani väčšina mladíkov tam ešte nejazdila. Ak tam budeme mať šprinty, tak nebudeme mať druhý a tretí tréning. Budeme mať len ten prvý a po ňom hneď kvalifikáciu. Z pohľadu nováčika je to ťažká situácia,” uvedomuje si pilot AlphaTauri.

“Silverstone je fajn, tam som už jazdil a mám odtiaľ plno skúseností, teším sa na to. Ale ak to bude na trati, na ktorej som nikdy nejazdil, tak očakávam, že to bude náročnejšie,” dodáva Cunoda. “Ale tie šprintové preteky v Silverstone určite podporím a teším sa na ne.”

Súvisiace články