logo F1online.sk

Gasly nevedel, že netrafil svoj štartový box: Fakt hlúpa chyba

Pierre Gasly na štartovom rošte
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala10. 5. 2021

Pierre Gasly si zo Španielska odnáša jeden bod, no mohlo ich byť aj viac. Po pretekoch krútil hlavou nad hlúpou chybou zo štartu pretekov, ktorá ho napokon stála celých päť sekúnd. Nebyť trestu, Francúz mohol skončiť vyššie.

Pilot AlphaTauri odštartoval z dvanástej priečky, no pri ceste na štartový rošt neodhadol miesto, kde by mal zastaviť. “Neviem, čo si mám myslieť. Som na seba nahnevaný za tú penalizáciu na štarte,” priznal pred mikrofónom Sky Sports.

Na otázku, či už vtedy vedel, že je zle, pokrútil hlavou. “Nevedel som o tom. Vždy sa snažím získať každý jeden milimeter, no tentoraz som to neodhadol a zašiel priďaleko. Bolo to naozaj hlúpe, dostal som kvôli tomu päťsekundový trest, čo pokazilo našu prvú zastávku. Teoreticky sa nám mohol podariť undercut na pár chlapcov.”

Gasly si trest odpykal počas zastávok v boxoch a vrátil sa späť do boja o stred poľa a posledné body. V posledných kolách o ne bojoval s celým vláčikom záujemcov, z ktorého nakoniec skončil lepšie ako Gasly len jeho krajan Esteban Ocon.

Nebyť toho trestu… “Skončili sme na desiatom mieste za Oconom. Vidím teda, že nás to stálo jeden bod. Nie som so sebou spokojný, no akceptujem to. Posledný stint bol dosť vzrušujúci, dal som do toho všetko. Ten bol celkom fajn.”

Piloti AlphaTauri pred štartom do sezóny určite čakali viac, ba aj po pretekoch v Bahrajne či Imole. Čo hovorí na pochudnuté desaťbodové konto tímu Gasly? “Myslím si, že to deviate miesto je objektívna pozícia, na ktorej sme mali skončiť. Rýchlostne na tom nie sme tak, ako by sme chceli. Vyzerá to tak, akoby sme po prvých dvoch pretekoch stratili našu rýchlosť — v Portimau a tu.”

“Je jasné, že nebojujeme s McLarenom a Ferrari. Prepadli sme sa poradím a teraz musíme pochopiť prečo. Myslím si, že potenciál máme, len to vyzerá tak, že sme ho trochu v posledných dvoch pretekoch stratili,” dodal.

Súvisiace články