logo F1online.sk

Vasseur: Takmer som Kimimu kúpil slepeckého psa!

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala8. 5. 2021

Po kolízii Kimiho Räikkönena s Antoniom Giovinazzim z Portugalska si Iceman chybu okamžite priznal: Namiesto toho, aby sledoval súperov, prepínal nastavenia na volante. Za to si najskúsenejšieho pilota v štartovom poli začal doberať nielen jeho syn, ale i jeho šéf.

Incident sa stal v druhom kole na cieľovej rovinke, keď počas jazdy za inými autami Iceman neodhadol svoju rýchlosť a nestihol sa vyhnúť kolegovmu monopostu. Giovinazzi náraz prekvapivo ustál bez defektu, no Iceman musel v prvej zákrute odstaviť svoje auto.

Räikkönen vo štvrtok prezradil, že ho za tento moment pokarhal i jeho šesťročný syn, ktorému na motokárach neustále prizvukuje, aby sa pozeral dopredu. “Ten mi teda dal,” zachechtal sa Räikkönen.

S humorom to vzal aj jeho šéf Frédéric Vasseur, ktorý v piatok utrúsil: “Takmer som Kimimu kúpil slepeckého psa alebo slepeckú palicu!” vyhlásil dobre naladený Francúz. “Je to škoda, že sa to stalo za takých okolností. Musel spraviť nejaké zmeny na volante, viac sa koncentroval na tie prepínače ako na Antonia.”

“Keď po pretekoch prišiel späť, okamžite sa nám ospravedlňoval. Určite to nespravil naschvál,” doplnil Vasseur.

Súvisiace články