logo F1online.sk

Monoposty AlphaTauri zaostávajú za očakávaniami. Uvidíme v Barcelone zlepšenie?

Pierre Gasly
© Pirelli Press Area
Mirec Somoši
Mirec Somoši5. 5. 2021

Predsezónne očakávania tímu AlphaTauri boli veľmi vysoké. Odborníci pasovali túto stajňu do úlohy najlepšieho tímu zo zvyšku poľa, no to sa momentálne na trati nedeje. Talianske zoskupenie dúfalo, že sa im v Portimau podarí kvalitne zabodovať, no obaja piloti mali problém s gripom.

Monoposty AlphaTauri sa počas celého víkendu v Portimau veľmi trápili a nedeľné preteky neboli výnimkou. Jediným pozitívom bol zisk aspoň jedného bodu, ktorý zabezpečil Pierre Gasly na desiatom mieste. Pre Francúza to však bola veľmi náročná veľká cena, nakoľko mal problémy s priľnavosťou zadnej časti monopostu. Gaslyho však môže tešiť, že sa mu na konci podarilo predbehnúť Sainza, čím pre AlphaTauri vybojoval aspoň jeden bod do Pohára konštruktérov.

Francúz sa už teší na nadchádzajúcu Veľkú cenu Španielska a dúfa, že trať v Barcelone by tímu AlphaTauri mohla oveľa viac vyhovovať. „Úprimne povedané, dnešný deň bol naozaj ťažký – neboli to preteky, aké by sme chceli, ale bolo to presne tak, ako sme očakávali. Počas celého víkendu sme sa tu skutočne trápili, v kvalifikácii sme sa len veľmi ťažko prebojovali do najlepšej desiatky, takže myslím si, že odchádzať s bodom je pozitívne,“ povedal Gasly o pretekoch v Portimau.

„Na začiatku pretekov som bol šťastný, keď sa mi darilo nasledovať Charlesa, ale nakoniec nám chýbalo tempo – najmä kvôli tomu, že sme nemali grip v pomalých zákrutách. Myslím si, že bolo skvelé na konci predbehnúť Carlosa a získať pre tím jeden bod. Domnievam sa, že okruh v Barcelone bude nášmu autu vyhovovať viac, pretože je to oveľa rýchlejšia trať. Dúfam, že tam za pár dní podáme lepší výkon,“ dodal na záver Francúz.

Trápil sa aj Gaslyho tímový kolega Júki Cunoda, ktorého nováčikovská sezóna je zatiaľ veľmi rozpačitá. Nedávno priznal, že na úvodných podujatiach sezóny bol až prehnane agresívny a na monopost tlačil viac, ako by bolo potrebné. V Portugalsku sa však taktiež trápil s gripom a skončil na nebodovanej pätnástej pozícii.

„Bolo to dnes naozaj ťažké, na začiatku pretekov mi chýbal grip a nemal som tu vôbec žiadne tempo. Počas celého víkendu som sa trápil s balansom auta, podmienky mi vôbec nepomáhali, ale všetci jazdili na rovnakej trati, takže musíme len analyzovať naše dáta, aby sme zistili, čo nám v Portugalsku nefungovalo a pred budúcim víkendom v Španielsku sa z toho poučiť,“ zhodnotil Cunoda.

Súvisiace články