logo F1online.sk

Cunodu mrzí zbabraný víkend: Nemusel som na to tak tlačiť

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király27. 4. 2021

Júki Cunoda je mnohými pozorovateľmi považovaný za veľký talent, ale v úvodných dvoch víkendoch svojej kariéry v F1 ukázal, že sa ešte má čo učiť. Na svojom konte má dva majstrovské body, avšak mohlo ich byť omnoho viac.

V Imole spravil zbytočnú chybu už v kvalifikácii, keď havaroval. „Bola to jednoznačne moja chyba,“ uviedol Japonec. „Keď sa pozriem na to, aký výkon auto počas daného víkendu malo, tak viem, že som na to vôbec nemusel tak tlačiť.“

„Ani neviem, prečo som to robil. Jednoducho som na to tlačil, aj keď som nemusel. Vyšiel som mimo trate a áno, bola to stopercentne moja chyba.“

V pretekoch Júki najskôr napredoval, ale po poslednom reštarte spravil pri pokuse predstihnúť Lewisa Hamiltona ďalšiu chybu. V Tamburelle dostal šmyk. No a aby toho nebolo málo, za opakované porušovanie limitov trate v Piratelle dostal aj päťsekundový trest.

„Mali sme potrebné tempo a takmer som predstihol Lewisa. Tempo sme fakt mali, ale sám som si to skomplikoval. O tie limity trate som sa na mojej pozícii príliš nezaujímal, to priznávam. Bol som veľmi frustrovaný a pokúšal som sa len o to, aby som jazdil čo najrýchlejšie.“

„Zopakoval som to zas a zas a dostal som trest. Nebolo to dobré. Do budúcna sa však vďaka tomu poučím. Neprestajne musím byť koncentrovaný a tentoraz som bol taký len do červenej vlajky. Potom som svoju koncentrovanosť stratil,“ priznal útly mladík.

V ďalšej časti rozhovoru priznal, že keď spraví chyby, zvyčajne nevie ani spať. Tentoraz to platilo po zbytočnej kvalifikačnej nehode, za ktorú sa bol ospravedlniť priamo šéfovi AlphaTauri Franzovi Tostovi.

„Franz mi povedal, že sa nemám znepokojovať, je to proces učenia. Povedal, že väčšina nováčikov spraví vo svojom prvom roku takúto vec minimálne raz. Tak sa musím poučiť a nezopakovať to,“ dodal Júki Cunoda.

Súvisiace články