logo F1online.sk

Gasly: Je len otázkou času, kedy sa Max stane majstrom sveta

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Mirec Somoši
Mirec Somoši25. 4. 2021

Pierre Gasly je presvedčený o tom, že je len otázkou času, kedy sa jeho bývalý tímový kolega Max Verstappen stane majstrom sveta. Úvodné podujatia tohto ročníka nasvedčujú, že Red Bullu sa podarilo postaviť kvalitný monopost, s ktorým môžu vyzvať do boja aj majstrovský Mercedes. Francúz sa vyjadril aj k iným pilotom, no porozprával aj o svojich ambíciách.

Verstappen debutoval na Veľkej cene Austrálie v roku 2015 ako sedemnásťročný a hneď bolo zrejmé, že má potenciál stať sa budúcim šampiónom F1. Na začiatku jeho kariéry však robil aj veľké množstvo nezmyselných chýb, no postupom času získal väčší pokoj a začal podávať konzistentné výkony, ktoré môžu v kombinácii s rýchlym monopostom znamenať veľkú hrozbu pre Lewisa Hamiltona a Mercedes. Gasly verí, že Verstappen sa v blízkej budúcnosti stane majstrom sveta.

„Je len otázkou času, kedy sa Max stane majstrom sveta,“ povedal Gasly. Francúz tiež hovoril aj o Leclercovi a Russellovi, o ktorých si myslí, že budú taktiež bojovať o tie najvyššie priečky. Leclerc je pilotom Ferrari a Russell síce jazdí za Williams, no jeho kariéru manažuje Toto Wolff a Mercedes. Mladý Brit však nie je jediným jazdcom, ktorý by sa v budúcnosti chcel posadiť do monopostu Mercedesu. Svoje vyhliadky má aj Esteban Ocon, ktorý momentálne pôsobí v Renaulte.

Gasly nepochybuje o tom, že Verstappen a Leclerc budú bojovať o titul majsta sveta, no o Oconovi zatiaľ presvedčený nie je. „Je ešte priskoro o tom hovoriť. Je to dobrý jazdec, ale myslím si, že si musíme ešte chvíľku počkať, aby sme videli, či bude schopný bojovať o titul. Myslím si, že Max a Charles už ukázali dosť a majú potenciál bojovať na najvyšších priečkach, to je isté,“ hodnotil Francúz.

Je viac ako pochopiteľné, že do boja o titul chce v budúcnosti prehovoriť aj súčasný pilot AlphaTauri. „Pôsobím v tomto športe a pracujem každý deň. Dennodenne trénujem, aby som raz mohol byť v pozícii, kedy budem môcť súperiť o titul majstra sveta. Chcem bojovať o víťazstvá a tituly, to je mojím cieľom,“ uviedol Gasly.

Francúz mal vynikajúcu príležitosť zažiariť v Red Bulle, no absolútne sa mu nedarilo a následne si vymenil pozíciu s Alexom Albonom. V tíme AlphaTauri sa však vrátilo jeho sebavedomie a stal sa lídrom tohto tímu. V minulej sezóne sa mu dokonca podarilo v Monze vyhrať. Je teda možné, aby Gasly získal titul majstra sveta s tímom AlphaTauri?

„Hovoríme tu o niekoľkých rokoch, pretože je očividné, že za rok alebo dva sa nestanete top tímom, je to dlhodobý projekt. Naozaj vyvíjajú veľa úsilia na to, aby si vytvorili vlastnú identitu a aby boli silným vyzývateľom v F1. Je príliš skoro na to, aby sme vedeli, či budú mať všetko potrebné na boj proti tímom ako je Mercedes a Red Bull.“

„Myslím si, že v súčasnosti nie, je to príliš malý tím. No ak potom do toho skutočne vložia zdroje, peniaze a infraštruktúru, tak prečo nie? V MotoGP sme videli, že aj niektoré továrenské alebo súkromné tímy môžu bojovať proti top tímom. Ak pôjdu pravidlá správnym smerom, myslím si, že to je možné,“ dodal na záver Gasly.

Súvisiace články