logo F1online.sk

Cunoda sa ospravedlňuje: Bol som príliš vzrušený

Júki Cunoda po nehode
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala17. 4. 2021

Júki Cunoda sa v monoposte mení na úplne iného človeka, na dravého pretekára, ktorý má z jazdenia veľkú radosť. V Imole sa to ukázalo, no veľmi mu to nepomohlo. Hovorí, že pri svojom prvom kole bol až príliš vzrušený, čo viedlo k chybe v šikane Variante Alta.

Japoncovi sa tak nepodarilo pridať aj druhý postup do Q3, nuž a bodovať z poslednej priečky bude tiež poriadne ťažká úloha, veď predbiehací manéver je v Imole ojedinelý úkaz. Starosti môže robiť Cunodovi aj poškodenie komponentov pohonnej jednotky. Honda na jeho monoposte nasadila už druhú batériu a kontrolnú jednotku elektroniky…

“Na vjazde som na to príliš tlačil,” uznal Júki Cunoda potom, čo sa dostavil k novinárom do media zóny. “Ak mám byť úprimný, až do toho momentu som mal z môjho kola skvelý pocit. Myslím si, že by bolo celkom ľahké postúpiť z Q1 aj na jednej sade pneumatík.”

“Bol som príliš vzrušený, a u mňa sa objavila už séria chýb. Tímu mi je naozaj veľmi ľúto, že to dnes takto dopadlo. Zajtra budem jazdiť čo najlepšie, ako budem vedieť,” ubezpečuje mladík z juniorského programu Red Bullu a Hondy.

Pokiaľ nikto zo súperov nedostane dodatočne trest, Cunoda vyštartuje z poslednej priečky. Tam sa bude musieť ukázať. “Zajtra budú možno vládnuť iné podmienky, môže pršať, čo by mi mohlo pomôcť. Stať sa môže čokoľvek, takže sa to pokúsim dať dokopy a nespraviť žiadnu chybu ako dnes. Myslím si, že to bude vyzerať trochu inak. Podmienky budú iné, zajtra sa im teda musím prispôsobiť a tlačiť na to až do konca.”

FOM
FOM

Súvisiace články