logo F1online.sk

AlphaTauri opäť so skvelými časmi. Gasly sa od prvého kola cítil ako doma

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala16. 4. 2021

Sesterský tím Red Bullu — ako ho v posledných mesiacoch radi označujú šéfovia červených býkov — v Imole naberá sebavedomie. Po piatkových tréningoch sa objavoval medzi najrýchlejšími tímami, čo Pierrovi Gaslymu a Júkimu Cunodovi dáva nádej na skvelý pretekový výsledok. Francúz si monopost len pochvaľoval, Japonca síce postretli technické problémy, no ani on by nemal zaostať.

“Myslím, že toto bol jeden z našich najlepších piatkov,” usúdil Pierre Gasly v piatok večer. Minuloročný víťaz pretekov v Monze patril medzi najrýchlejších mužov na stredne tvrdej zmesi, ale i na mäkkých pneumatikách. Na nich sa mu na malú chvíľu dokonca podarilo rozdeliť Mercedesy na čele, no nakoniec sa musel uspokojiť “len” s tretím miestom a stratou 0,078 sekundy.

Takýto výsledok ho však určite rozjaril. “Ráno to bolo štvrté miesto, popoludní tretie, bol som veľmi blízko chlapcom na čele. V aute som sa už od prvého kola cítil dobre, darilo sa mi na to dosť tlačiť, jazdiť štýlom, akým som chcel. Myslím si, že to bol úspešný deň.”

“Na mäkkej zmesi sme sa spočiatku koncentrovali na rýchle jazdy. Z pohľadu rýchlosti sme pôsobili silným dojmom. Potom sme absolvovali nejaké jazdy s natankovaným autom, čo bola príprava na nedeľňajšie preteky,” rekapituloval Gasly.

Kvalifikovať sa na stredne tvrdej zmesi bude v nedeľu veľmi výhodné. V Imole sa ťažko predbieha a pozícia na trati bude rozhodovať, veď vlani sme tu s výnimkou prvého kola a reštartu pretekov videli len šesť predbiehacích manévrov. AlphaTauri tak chce využiť svoju rýchlosť a predbežne má v pláne pokúsiť sa prebojovať do najlepšej desiatky na gumách so žltým označením.

“Pokračovali sme v tvrdej práci, aby sme sa zlepšili v porovnaní s našimi hlavnými súpermi zo stredu poľa. Myslím si, že zatiaľ ukazujeme, že máme dobrú rýchlosť. Teraz budeme analyzovať dáta, ktoré sme nazbierali, a snáď sa nám podarí nájsť ešte niečo extra do zajtrajšej kvalifikácie,” doplnil mladý Francúz.

Jeho mladší japonský kolega už nemal taký dobrý piatok. V prvom tréningu sa objavili problémy s elektronikou na jeho pohonnej jednotke. “Druhý tréning bol oveľa lepší ako ten prvý. Mali sme veľký problém s motorom, tak som odjazdil len štyri ostré kolá,” vysvetľoval Júki Cunoda pred novinármi.

Popoludní už toho odjazdil o poznanie viac. Napokon si pripísal siedmu priečku s časom 1:16,419, ktorý bol o necelých deväť desatín pomalší ako čas najrýchlejšieho muža tréningov Valtteriho Bottasa.

“Tento tréning prebehol dobre, myslím, že to vyriešil režim motora. Absolvoval som pretekové aj kvalifikačné simulácie, takže tie boli fajn,” poznamenal Cunoda.

Súvisiace články