logo F1online.sk

Gasly: S Ferrari a McLarenom môžeme bojovať na všetkých tratiach

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Mirec Somoši
Mirec Somoši9. 4. 2021

Tím AlphaTauri skončil v minulom roku na siedmom mieste v Pohári konštruktérov. Na úvodnom podujatí v Bahrajne sa však toto zoskupenie ukázalo v dobrom svetle a ich monopost vyzerá byť veľmi konkurencieschopný. Pierre Gasly očakáva, že počas celej sezóny budú schopní bojovať s pilotmi Ferrari a McLarenu.

Jazdecká zostava tímu AlphaTauri je zložená zo skúsenejšieho Gaslyho a nováčika Cunodu. Prvý menovaný predviedol v Bahrajne fantastickú rýchlosť v kvalifikácii, no po štarte z piateho miesta mal hneď v prvom kole kontakt s Ricciardom, čo zapríčinilo poškodenie predného krídla, podlahy a absolvovanie zastávky v boxoch. Francúz musel v dôsledku poškodenej podlahy a iných problémov v závere veľkej ceny odstúpiť. Jeho tímový kolega Júki Cunoda dokončil preteky na deviatom mieste.

Gasly bol sklamaný, avšak z Bahrajnu si odnáša aj niekoľko pozitív. Monopost AlphaTauri mal solídnu rýchlosť v kvalifikácii a aj v pretekoch. Francúz očakáva, že v tejto sezóne bude schopný bojovať o popredné priečky v strede poľa. „Myslím si, že tempo, ktoré sme predvádzali počas celého víkendu, bolo veľmi podobné Ferrari a McLarenu, čo je pozitívne. Domnievam sa, že s nimi budeme bojovať na všetkých tratiach,“ povedal pilot AlphaTauri v rozhovore pre Autosport.

„Po kontakte s Mclarenom bolo v podstate po mojich pretekoch. Zlomil som si predné krídlo a poškodil si podlahu. Na konci sme mali ešte nejaké problémy, čo znamenalo, že sme z pretekov museli odstúpiť,“ zhodnotil svoje vystúpenie 25-ročný rodák z Rouenu.

AlphaTauri by mala svoje prvé vylepšenia tohtoročného monopostu priniesť už na najbližšie podujatie, ktoré sa uskutoční na legendárnom okruhu v Imole. Gasly dúfa, že práve na tejto veľkej cene si pripíše svoje prvé body v tomto ročníku. „Myslím si, že počas celého víkendu v Bahrajne sme mali kvalitné tempo, pretekové simulácie vyzerali v piatok naozaj dobre, takže mám pocit, že sme mohli bojovať s Ferrari a McLarenom,“ opätovne zdôraznil Gasly na margo víkendu v Bahrajne.

„To sa však nestalo, takže teraz si musíme len naďalej robiť svoju prácu, sústrediť sa na ďalšie preteky a uistiť sa, že tam získame nejaké body. Som si istý, že s nimi budeme bojovať,“ dodal na záver Francúz, ktorý je teda presvedčený o tom, že AlphaTauri vyzve v Imole do boja Ferrari aj McLaren.

Súvisiace články