logo F1online.skF1online.sk

Monchaux o Alfe Romeo: Sme pripravení oveľa lepšie ako v minulom roku

Alfa Romeo C41
© Alfa Romeo Racing ORLEN
Mirec Somoši
Mirec Somoši20. 3. 2021

Alfa Romeo vyzerala na predsezónnych testoch pomerne solídne a podľa slov Jana Monchauxa, ktorý je technickým riaditeľom tohto zoskupenia, sú na nadchádzajúcu sezónu pripravení oveľa lepšie ako v minulom roku.

Stajňa z Hinwilu absolvovala počas troch dní testov 422 kôl, čo je pre tento tím nový rekord. S monopostom, ktorý ma označenie C41, sa počas záverečného dňa podarilo Kimimu Räikkönenovi zajazdiť štvrtý najrýchlejší čas.

„Bolo dôležité, že sme takýto pozitívny výsledok dosiahli v rámci posledného dňa, kedy boli podmienky najviac reprezentatívne tomu, čo tu zažijeme počas súťažného víkendu,“ zhodnotil Monchaux.

„Výsledky sú povzbudivé, no nenecháme sa uniesť. Vieme, že je pred nami ešte veľmi veľa práce. Predsezónne testy sú len ako priateľský zápas, ktorý vás čaká pred dlhou a náročnou sezónou. Cítime, že sme pripravení oveľa lepšie ako v minulom roku. Auto bolo spoľahlivé a zapracovali sme na slabinách, ktoré mal monopost z roku 2020.“

„Teraz máme desať dní na analýzu všetkých dát, aby sme našli o niečo vyšší výkon, či už z hľadiska rýchlosti na jedno kolo, alebo pretekového tempa. Keď sa tu vrátime o dva týždne, všetky tímy prídu silnejšie a my musíme byť pripravení,“ dodal technický riaditeľ švajčiarskeho zoskupenia.

Slová, že Alfa Romeo vyzerala počas testov kvalitne, potvrdil aj pilot Williamsu George Russell. „Kimi vyzeral byť veľmi, veľmi rýchly. Myslím si, že spravili najväčší pokrok zo všetkých tímov.“ Za týmto zlepšením môže byť aj nová pohonná jednotka Ferrari, ktorú si pochvaľovali obaja piloti tímu z Hinwilu.

Súvisiace články

Diskusia