logo F1online.sk

Gasly sa cíti ešte lepšie ako vlani. Cunoda získava sebaistotu

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka14. 3. 2021

Pierre Gasly sa na predsezónnych testoch v Bahrajne ukázal vo výbornom svetle a patril medzi najrýchlejších pilotov. Francúz dokonca prehlásil, že v monoposte AlphaTauri sa cíti lepšie ako tomu bolo v rovnakom čase minulý rok.

Tím, ktorý sídli v talianskej Faenze, zaznamenal veľmi sľubné predsezónne testovanie. Objavilo sa iba zopár problémov so spoľahlivosťou. Gasly, ktorý v sobotu absolvoval 87 kôl, bol navyše počas tohto dňa druhým najrýchlejším jazdcom na okruhu, keď ho predbehol iba Valtteri Bottas na Mercedese.

Francúzsky pilot vyjadril spokojnosť ohľadom pohonnej jednotky od Hondy a tvrdí, že tím je na tom dobre. „Bol to pre mňa ďalší pozitívny deň, v sobotu som absolvoval veľa kôl,“ začal svoj prehovor. „Podarilo sa nám dokončiť všetky jazdy s plne natankovaným autom, ktoré sme pred začiatkom programu chceli absolvovať. Ku koncu sme sa pustili do jázd orientovaných na výkon na mäkšej zmesi,“ približuje Gasly.

V aute sa cítim naozaj dobre. Predovšetkým, keď to porovnám s týmto obdobím počas minulého roka, je to pre mňa naozaj pozitívne. Jasné, na niektorých miestach sa stále musíme zlepšiť, ale myslím si, že sme na dobrej pozícii. Pohonná jednotka od Hondy funguje veľmi dobre a nemali sme nijaké problémy so spoľahlivosťou. To je skvelé. Neviem sa už dočkať toho, keď s ňou vyrazíme do pretekov,“ hovorí Pierre Gasly, jazdec číslo jeden v AlphaTauri.

Vedel som, že s iba troma dňami testovania rozdelených medzi dvoch pilotov to bude náročné. Vzhľadom na to, koľko kôl som dokázal absolvovať, cítim sa s autom dosť pohodlne pred Veľkou cenou Bahrajnu,“ sumarizuje predsezónne testy niekdajší jazdec Red Bull Racing.

Francúzovi sa darilo aj v nedeľu, keď dokázal odjazdiť 76 kôl. Júki Cunoda ich pridal dokonca 91 a vo výsledkovej listine mu patrila druhá priečka. Opäť treba zopakovať, že to nevypovedá o rozložení síl v štartovom poli, ale naznačuje to, že sa sesterskému tímu Red Bullu skutočne podarilo postaviť dobrý monopost, na ktorý sa bude môcť mladý Japonec spoľahnúť.

Ten sa cez víkend úspešne v monoposte našiel. „Myslím si, že po pretekárskej stránke sa posúvam dopredu zakaždým, keď idem na trať,“ hovorí ázijský talent.

Počasie bolo veľkým problémom, predovšetkým kvôli zmenám smeru vetra. Bola to pre mňa dobrá lekcia. Skutočne začínam rozumieť monopostu a tomu, ako reaguje s rôznymi zmesami pneumatík. Môj výkon ešte nebol dokonalý, ale som rád za to, ako testy z môjho pohľadu dopadli,“ hovorí Cunoda, ktorý bude v debutovej sezóne pod drobnohľadom Red Bullu. Ten by ho chcel už v roku 2022 vidieť vedľa Maxa Verstappena.

Taktiež získavam väčšiu sebaistotu v zákrutách vo vysokej rýchlosti, pri každej jazde viac a viac rozumiem prítlaku monopostu. Je to dobrá škola pre mňa aj pre tím,“ zakončil japonský pilot AlphaTauri.

Súvisiace články