logo F1online.skF1online.sk

Cunoda o sebe: Ja som len taký obyčajný 20-ročný chlapec

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala27. 2. 2021

Júki Cunoda, prvý Japonec vo Formule 1 od čias Kamuiho Kobajašiho, sa do Formuly 1 dostal raketovo rýchlo, ba dokonca bude v efjednotke prvým pilotom, ktorý sa nenarodil v minulom tisícročí. Nič si však o sebe nenamýšľa, aj teraz sa považuje za obyčajného 20-ročného chlapca.

V Red Bulle dúfajú, že v Cunodovi našli ďalší veľký talent, ako sa im to v minulosti podarilo so Sebastianom Vettelom či Maxom Verstappenom. S oboma týmito menami sa často spájal prívlastok “najmladší”, nuž a pri Cunodovi to bude zrejme platiť tiež.

Júki Cunoda však vie, že to z neho majstra sveta neurobí. “Nemyslím si, že má zmysel tak vyzdvihovať môj vek, veď Max Verstappen začínal v sedemnástich. Ale cítim sa byť poctený, že budem prvým pilotom v štartovom poli, ktorý sa narodil v roku 2000.”

“Ja som len taký obyčajný 20-ročný chlapec,” následne vyhlásil rodák zo Sagamihary a predstavil sa aj po osobnej stránke: “Mám rád hry — keď nepretekám, hrám sa s kamarátmi v Japonsku.”

“Páčia sa mi strieľačky, napríklad Apex Legends alebo Call of Duty. Niekedy, keď ich hrám, tak si predstavujem, že strieľam po niekom, koho neznášam. A funguje to dobre, ťahá ma to vpred!” smeje sa.

“Tiež mám rád outdoorové športy, napríklad wakeboarding alebo snowboarding. V Milton Keynes je aj jedno miesto, kde sa môžete indoorovo snowboardovať. Celkovo mám rád fyzické športy. Šport a hranie mi pomáhajú reštartovať sa, cítim sa po nich čerstvý,” pokračoval, aby následne poznamenal, že hru Formuly 1 doma vystavenú na obdiv nemá: “Nemám rád pretekárske hry, pretože sa mi nezdajú veľmi realistické.”

Na monoposte AlphaTauri AT02 bude mať Júki Cunoda číslo 22. Prezradí, prečo práve toto? “Keď som pretekal v motokárach, tak som mal číslo 11, no to už má vo Formule 1 obsadené Sergio Pérez. Preto som ho zdvojnásobil na 22, čo sa mi tiež páčilo, pretože to bolo číslo Jensona Buttona — pred ním mám veľký rešpekt —, keď v roku 2009 vyhral majstrovský titul. A toto číslo mal tiež japonský jazdec Takuma Sato.”

Súvisiace články

Diskusia