logo F1online.sk

Ferrari odstráni veľkú časť problémov z minulého roka, hovorí šéf Alfy

Frédéric Vasseur
© Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala22. 2. 2021

Inžinieri z Maranella počas zimy pilne pracovali na tom, aby sa nezopakovala sezóna 2020, keď autá s motormi Ferrari vo svojich útrobách na každej rovinke ustato lapali po dychu. Podľa Frédérica Vasseura, šéfa Alfy Romeo, by tomu skutočne mal byť koniec, väčšina problémov bude minulosťou.

Ferrari má mať to najhoršie za sebou vďaka novej pohonnej jednotke, ktorá dá zabudnúť na trampoty talianskeho tímu a jeho zákazníkov. Na ich tvárach dnes vidieť optimizmus, veď horšiu sezónu ako 2020 už snáď mať ani nemôžu.

Frédéric Vasseur na pondelňajšom predstavení auta bol tiež spokojný s tým, čo Ferrari počas zimy podniklo. “Ja si myslím, že naša spolupráca s Ferrari napreduje veľmi dobrým smerom. Cez zimu sme mali veľmi dobré a dlhé stretnutie, na ňom sme prebrali všetky body týkajúce sa minulého roka, v ktorom sme azda neodviedli perfektnú robotu.”

“Sme na dobrej ceste. Myslím, že z ich strany dôjde k náprave pravdepodobne veľkej časti problémov, ktoré sme mali minulý rok. Táto spolupráca sa zlepšuje a zlepšuje,” vyhlásil 52-ročný Francúz.

Haas sa snaží čo najviac upevniť spoluprácu s Ferrari, od svojho dodávateľa odoberá v rámci pravidiel čo najviac komponentov, ba dokonca má v Maranelle vyhradenú vlastnú budovu. Alfa Romeo sa však touto cestou nechce vydať, informoval následne Vasseur.

“Nebudeme preberať časti ich auta, možno nejaký jeden alebo dva komponenty, ale nie viac,” hovorí na margo rozsahu spolupráce s Ferrari Frédéric Vasseur. “To podľa mňa ani nie je cieľom tejto spolupráce. Kľúčovým bodom tejto spolupráce je mať istotu, že sa jeden od druhého môžeme učiť. V rámci pravidiel s tým musíme narábať a musíme odviesť čo najlepšiu prácu.”

“Myslím si, že filozofia, na ktorej je postavený tento tím, zostane rovnaká — zajtra chceme byť lepší než dnes. V minulej sezóne sme skončili na ôsmom mieste, takže v roku 2021 si musíme dať za cieľ lepší výsledok. Na to je potrebné sa zlepšovať na každom jednom oddelení, či už na trati alebo v továrni,” uzavrel.

Súvisiace články