logo F1online.skF1online.sk

Räikkönen nevylučuje, že by sa po skončení kariéry vrátil do rely či NASCAR

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala17. 2. 2021

Najstarší a najostrieľanejší pilot v padoku Kimi Räikkönen si pretekanie vo Formule 1 stále užíva. Hovorí, že kým to tak bude, neplánuje kráľovnú motoršportu opustiť. Na druhej strane, keď na to príde, pouvažuje i nad rely či nad americkou sériou NASCAR.

Kimi Räikkönen a NASCAR si nie sú úplne cudzie pojmy, veď potom, čo na konci roka 2009 opustil Ferrari, si okrem pretekov rely vyskúšal aj pretekárske špeciály na amerických ováloch.

“Viem o mnohých zábavných veciach, do ktorých by som sa mohol pustiť, ale nerozmýšľam nad nimi, kým som neskončil vo Formule 1,” prezrádza Kimi Räikkönen pre holandský magazín Formule 1. “Neviem, či to bude rely, NASCAR alebo niečo úplne iné.”

Vlani obletelo internety video Kimiho Räikkönena, ako na Nordschleife v Alfe Romeo povozil a viackrát vystrašil svojho mladšieho tímového kolegu Antonia Giovinazziho. Iceman sa očividne veľmi bavil a na otázku, či by na legendárnom okruhu nechcel odjazdiť 24-hodinovku, sa usmial: “No, to by bola zábava! Ale ako som povedal, dá sa robiť veľa fajn vecí.”

Ako už viackrát jasne vyhlásil, teraz je jeho prioritou Formula 1. Okrem samotného jazdenia ho baví aj práca s inžiniermi a pretekové analýzy, rozhovory s médiami či PR povinnosti by však radšej vynechal.

“Mám rád všetko, čo autu pomôže získať lepšiu rýchlosť, alebo čo zlepší jeho ovládanie. Preto som stále tu a preto chcem pokračovať,” vysvetľuje. “Keby ma to nebavilo, skončil by som. To dáva zmysel. Nestrácal by som čas cestovaním po svete. Mám jednu podmienku na to, aby som pokračoval: Musí ma to baviť.”

Pred odchodom Kimiho Räikkönena z Ferrari sa dlho uvažovalo o tom, či Kimi zavesí pretekársku kariéru na klinec, alebo či zamieri do iného tímu, hoci slabšieho. Mnohí mali pochybnosti, či Icemana bude baviť jazdenie v druhej polovici balíka.

Na tieto úvahy napokon Räikkönen reaguje slovami, že nie je také dôležité, v ktorom tíme je, pokiaľ to nie je Mercedes. “Aj keď jazdíte v top tíme, tak nemáte garanciu toho, že budete vyhrávať. Momentálne tu dominuje len jeden tím a zvyšných osemnásť áut má malú šancu. Takže áno, niekedy vyhráte preteky, inokedy nie, no celkovo je to vzácne. V každom prípade mňa jazdenie a táto práca stále baví.”

Súvisiace články

Diskusia