logo F1online.skF1online.sk

Giovinazzi: Snívam o tom, že Alfu dostanem na pódium

Antonio Giovinazzi
© Twitter/Alfa Romeo Racing
Milan Kubala
Milan Kubala16. 2. 2021

S novou pohonnou jednotkou sa v Alfe Romeo zbiera nová nádej, že sa po sklamaní z roku 2020 opäť vráti do stredu poľa. Antonio Giovinazzi má dokonca ešte vyššie ambície, hovorí, že by chcel pre svoj tím získať aj prvú trofej od návratu Alfy do Formuly 1.

Ako reakciu na nemohúcnosť minuloročnej pohonnej jednotky Ferrari, ktorá so sebou stiahla ku dnu i Haas a Alfu Romeo, sa Ferrari naplno pustilo do príprav tej novej. Taliani si sľubujú návrat do prvej trojky šampionátu, nuž i zákaznícke tímy si môžu mädliť ruky na lepšie výsledky.

Antonio Giovinazzi tiež dúfa, že monopost C41 bude lahodiť nielen oku, ale aj jeho pretekárskemu srdcu. “Už som videl nové auto Alfy Romeo a je naozaj krásne,” láka na predstavenie nového auta, ktoré sa uskutoční v pondelok 22. februára vo Varšave.

“Lakovanie je naozaj veľmi pekné, ale kľúčový bude prítlak na prednej náprave. Dúfame, že v tomto smere získame pár desatiniek k dobru,” pokračuje taliansky pretekár. “Ja som už s týmto autom na simulátore jazdil. Áno, pohonnú jednotku ešte nepoznáme, ale aj pri nej dúfame, že bude na tom lepšie. A tiež, že nám to umožní zabaviť sa.”

To si šampión GP2 z roku 2016 predstavuje oslavou so šampanským. “Mojím snom je dostať Alfu Romeo na pódium. Dúfam, že sa mi to podarí. Na to však potrebujete konkurencieschopné auto, šťastie, prácu. My pracujeme tvrdo, aj fyzicky som sa pripravil veľmi dobre. Dúfam, že v Bahrajne budem mať najlepšie auto, aké len bude možné dať dokopy.”

Ľahké to však nebude. V strede poľa bude v prípade znovuzrodenia Ferrari a jeho pohonnej jednotky poriadne husto. To by však mohlo znamenať, že sa dočkáme aj nejedného prekvapenia, v čo dúfa i Giovinazzi.

“V jazdeckých zloženiach sa udialo množstvo zmien. Z tohto dôvodu to bude iný šampionát ako obyčajne. Bude to fajn štartové pole, ktoré skompletizovalo podpísanie Lewisa Hamiltona. Všetko sú to silní piloti a bude to čím ďalej, tým tesnejšie. Verím vo vyrovnaný šampionát a možno prekvapenia na niektorých veľkých cenách, ako vlani v Monze s AlphaTauri,” zasnil sa Giovinazzi.

Súvisiace články

Diskusia