logo F1online.skF1online.sk

Giovinazziho teší, že sa opäť bude učiť od Räikkönena

Kimi Räikkönen a Antonio Giovinazzi
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala19. 1. 2021

Antonio Giovinazzi a Kimi Räikkönen to spolu ťahajú ako tímoví kolegovia už tretí rok, keď sa prvýkrát stretli v sezóne 2019. Vtedy bol Giovinazzi len nováčik, ktorý Icemanovi nestíhal, no v uplynulej sezóne sa už majstrovi sveta z roku 2007 dokázal vyrovnať. Teraz chce pri ňom spraviť ďalší krok vpred.

Spočiatku sa očakávalo, že výsadu učiť sa od Kimiho Räikkönena dostane mladý Mick Schumacher, no všetko sa napokon vykľulo inak. Alfa Romeo svoju jazdeckú zostavu nezmenila a Mick Schumacher zamieril do Haasu vedľa Nikitu Mazepina.

To je pre syna sedemnásobného majstra sveta veľká škoda. Aj Giovinazzi je totižto presvedčený, že Räikkönen je skvelou studnicou skúseností, s ktorou sa určite chce porovnávať a učiť sa od nej. “Myslím si, že s Kimim po mojom boku môžem v nasledujúcej sezóne spraviť ešte väčší pokrok,” vyhlásil Antonio Giovinazzi pre motorsport.com.

“Bude veľmi dôležité ho nasledovať. Ako som už veľakrát povedal, on stále patrí medzi najlepších pilotov v poli, hlavne po stránke pretekovej rýchlosti a manažmentu. Som rád, že s ním budem aj naďalej pracovať,” usmieva sa 27-ročný Talian.

Prvá sezóna dopadla jasne v prospech Kimiho Räikkönena, ktorý na body vyhral v pomere 43:14 a jasne ovládol aj sobotňajšie kvalifikácie. Situácia sa však otáča, počas roka 2020 si už ich bodové kontá boli vyrovnané a v kvalifikáciách mal dokonca jemne navrch Giovinazzi.

“Keď som tu začínal, koncentroval som sa viac na Kimiho, aby som videl, čo robí a prečo to tak robí. Takmer vždy som ho nasledoval,” priznal Giovinazzi. “Vlani som nabral viac skúseností a postupne som začal prichádzať na to, čo chce tím a čo chcem ja.”

“Skúsenosti sú dôležitým rozhodujúcim faktorom v mnohých šampionátoch, no vo Formule 1 azda ešte viac. Po dvoch rokoch a mnohých pretekoch sa cítim byť pripravený na nasledujúcu sezónu,” dodáva. “Už vlani som dosiahol dobrý pokrok, ale pred touto sezónou som ešte sebavedomejší.”

Predstavenie nového monopostu a lakovania Alfy Romeo prebehne vo Varšave 22. februára 2020. Do Poľska sa Alfa Romeo vybrala kvôli titulnému partnerovi Orlenu, s ktorým je previazaný testovací a rezervný jazdec tímu Robert Kubica.

Súvisiace články

Diskusia