logo F1online.sk

Oficiálne! Interlagos zostáva v kalendári až do roku 2025

Brazília, Interlagos
© Pirelli Motorsport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 12. 2020

Žiadne Rio. Formula 1 dnes po dlhom čakaní oficiálne potvrdila niekoľko týždňov avizované predĺženie kontraktu s okruhom Interlagos. Po novom sa pritom už nebude podujatie nazývať Veľkou cenou Brazílie, ale Veľkou cenou Sao Paula. Formula 1 tak zostáva v tomto brazílskom veľkomeste a do Rio de Janeiro sa sťahovať nebude, minimálne nie do roku 2025.

Keďže Interlagos nemal pre rok 2021 platný kontrakt, hrozilo, že Veľká cena Brazílie sa od roku 2021 presunie inam. Plány na to boli, mnohí to považovali za hotovú vec, no prevládol hlas ľudu. Liberty Media cúvla pred neznámou menom Rio de Janeiro a stavila na Interlagos, ktorý patrí medzi najpopulárnejšie okruhy vôbec. Zástupcovia mesta avizovali dohodu už v novembri, tú teraz oficiálne potvrdila i Liberty Media. Pridala i oficiálny dátum, Veľká cena Sao Paula sa uskutoční 14. novembra 2021, po nej budú nasledovať už len Veľká cena Saudskej Arábie (28. november) a Veľká cena Abú Zabí (5. december).

„S potešením oznamujeme, že mesto Sao Paulo bude naďalej hostiteľom brazílskej veľkej ceny až do roku 2025. Tešíme sa na spoluprácu s novým promotérom v najbližších rokoch. Brazília je pre Formulu 1 dôležitým trhom s oddanými fanúšikmi a dlhou históriou tohto športu. Preteky v Brazílii sú pre našich fanúšikov, jazdcov a partnerov jeden z vrcholov sezóny. Tešíme sa, že našim fanúšikom ponúkneme od roku 2021 vzrušujúce preteky na Interlagose,“ povedal šéf Formuly 1 Chase Carey.