logo F1online.sk

Šéf VC Brazílie: Naše preteky sa pôjdu aj s divákmi

Po štarte VC Brazílie 2019
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 6. 2020

Hoci sa koronavírus Brazílii vôbec nevyhýba, organizátori pretekov v Sao Paolo sú presvedčení o tom, že v novembri sa Formula 1 presunie na okruh Josého Carlosa Paceho, a že si veľkú cenu budú môcť z tribún užiť aj diváci.

“Prípravy na Veľkú cenu Brazílie sú už naplánované. Sme si istí tým, že známy okruh Interlagos bude hostiť ďalšie fascinujúce preteky,” sebavedomo vyhlásil pre Forbes Tamas Rohonyi, hlavný organizátor brazílskych pretekov. “Podujatie prebehne bez problémov podľa existujúceho kontraktu. Očakávame potvrdenie novembrového dátumu Medzinárodnou automobilovou federáciou, aby sme mohli začať predávať lístky.”

Rohonyiho plán môže poľahky zahatať koronavírus, veď len za posledné tri dni v krajine pribudlo viac ako 75 tisíc prípadov a v štatistike počtu celkovo potvrdených sa Brazília dostala na druhé miesto za USA. Čo je horšie, Sao Paolo, dejisko veľkej ceny, má už stotisíc chorých, čo je pätina počtu nakazených v celej krajine.

V meste aj napriek tomu pod dvojmesačnej karanténe povolili otvorenie obchodov a prevádzok. Podľa starostu Bruna Covasa Sao Paolo splnilo všetky podmienky vlády na postupné uvoľňovanie opatrení, a preto má Formula 1 otvorené dvere.

Liberty Media bude z vyjadrení organizátorov mimoriadne potešená, a rovnako aj tímy. V tomto roku sa totižto musí odjazdiť aspoň pätnásť veľkých cien, aby Formula 1 získala peniaze z vysielacích práv.