logo F1online.sk

Aj naďalej sa hodlám stať majstrom sveta, prehlásil Ricciardo

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár1. 1. 2024

S príchodom roka 2024 si nejeden z nás stanovil novoročné predsavzatie – vrátane takého Daniela Ricciarda. Austrálčan by si v nadchádzajúcom ročníku rád počínal lepšie ako v tom predchádzajúcom a v ideálnom možnom prípade sa stal majstrom sveta.

Ricciardo sa po spackanom angažmáne v McLarene rozhodol pre sabatikal, ktorý sa síce skončil behom niekoľkých mesiacov, ale rovnako tak sa nemusel skončiť nikdy. Rodák z Perthu sa totižto otvorene pohrával s myšlienkou, že sa už do najvyššej motoristickej súťaže nevráti. Keď však na obrazovke televízora zočil svojich niekdajších súperov, vrátane takého Maxa Verstappena, rozhodol sa vo Formule 1 pokračovať.

Rok 2024 strávi vo farbách AlphaTauri. Čo si od v poradí štrnástej sezóny v F1 sľubuje? Prinajmenšom to, že si oproti vlaňajšku výkonnostne polepší. V ideálnom možnom prípade sa stane majstrom sveta.

„Dúfam, že (v porovnaní s minulou sezónou) budem lepším jazdcom,“ nechal sa počuť Daniel Ricciardo v podcaste Beyond The Grid. „Práve na tom pracujem. Pýtate sa, či sa chcem stať aj naďalej majstrom sveta? Áno. Koniec-koncov, bol to môj sen odmalička.“

„Možno som sa však do F1 vrátil iba preto, že som videl súťažiť Maxa, respektíve ostatných jazdcov,“ pripustil víťaz dovedna ôsmich veľkých cien. „Vo vnútri som totiž stále tým istým človekom (ktorého pretekanie aj naďalej napĺňa, pozn. red.).“

Ricciardo sa nazdáva, že je po návrate do kráľovnej motoršportu pod výrazne menším tlakom ako predtým. Vraj si už nič dokazovať nemusí a či už vytúžený majstrovský titul získa, alebo nie, ľudsky sa nezmení a v očiach svojich najbližších zostane tým istým Danielom ako doposiaľ.

„Po návrate som pod menším tlakom,“ poznamenal 34-ročný matador. „To, či získam titul, alebo nie, ma po ľudskej stránke nezmení. Nezmení to môj život po F1. Tým, že by sa mi niečo také podarilo, by sa mi síce otvorili ďalšie možnosti, ale zároveň viem, že moja mama a otec sa na mňa budú pozerať rovnako – či už budem majstrom sveta, alebo nie.“

„Stále sa chcem stať majstrom sveta a v hĺbke duše verím, že to dokážem, ale neovplyvní to ďalšie smerovanie môjho života. Môj návrat do F1 jednoducho beriem ako druhú šancu, vďaka ktorej budem do toho môcť ísť v poslednej fáze mojej kariéry naplno. Sú veci, ktoré urobím inak, ale v prvom rade sa uistím, že všetku moju energiu vynaložím na to, aby som dal do toho všetko,“ uzavrel Ricciardo.

Súvisiace články