logo F1online.sk

Hamilton je proti klčovaniu lesa: Nepotrebujeme nový okruh

Lewis Hamilton
© Twitter/Lewis Hamilton
Milan Kubala
Milan Kubala8. 10. 2020

Plány Formuly 1 a brazílskych organizátorov sa dostávajú do finálneho štádia príprav. Ak brazílske úrady životného prostredia dajú projektu zelenú, na mieste lesa vyrastie nový domov Veľkej ceny Brazílie. Lewis Hamilton tento úmysel neprivítal.

Lewis Hamilton ako bojovník aj za životné prostredie a udržateľnosť sa už na svojom Instagrame postavil na stranu ochranárov, ktorí začali spisovať petície proti výstavbe nového okruhu v Riu de Janeiro. Svoj postoj potvrdil aj na štvrtkovej tlačovke.

“Najskôr chcem povedať, že milujem Brazíliu, myslím, že v Brazílii mám jednu z najväčších fanúšikovských základní,” uviedol vo štvrtok Lewis Hamilton. “Podpora, ktorú tam celé tie roky mám, je ohromná.”

Ako je to s výstavbou toho okruhu? “Dúfal som, že túto otázku nedostanem, pretože podľa môjho osobného názoru náš svet nepotrebuje nový okruh. Myslím si, že už máme plno skvelých okruhov,” opatrne odpovedá rodák zo Stevenage.

Interlagos sa už zaraďuje medzi tradičné trate formulového kalendára. Prvýkrát tam kráľovná motoršportu zavítala v roku 1973 a od roku 1990 sa tak deje každoročne. Vzájomný vzťah s novými majiteľmi z Liberty Media však ochladol a od posledného predĺženia zmluvy ešte pod vedením Bernieho Ecclestona sa stranám na ďalšej spolupráci dohodnúť nepodarilo.

Hamilton vzápätí pokračoval: “Milujem Interlagos. Bol som v Riu a je to nádherné miesto. Nepoznám všetky detaily, ale počul som, že by to mali byť udržateľné preteky, ale najudržateľnejšiu vec, akú by mohli urobiť, je nevyťať tie stromy. Hlavne v čase, keď bojujeme s pandémiou a vo svete pokračuje globálna kríza.”

“Ja osobne si nemyslím, že pri tomto všetkom odlesňovaní je to dobrý ťah. Nemám všetky detaily, ale toto nie je niečo, čo by som osobne podporoval,” vyhlásil šesťnásobný šampión.