logo F1online.skF1online.sk

AlphaTauri potvrdila jazdeckú zostavu na rok 2024. V tíme zotrvajú Cunoda a Ricciardo

Daniel Ricciardo a Júki Cunoda
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala23. 9. 2023

Ďalšie dve miesta na rok 2024 sú už oficiálne obsadené. AlphaTauri sa na domácej veľkej cene Júkiho Cunodu rozhodla potešiť všetkých japonských fanúšikov správou, že ich miláčik bude na štartovom rošte aj v nasledujúcej sezóne. Spoločnosť mu bude opäť robiť Austrálčan Daniel Ricciardo.

I napriek veľkej snahe a sympatickým výkonom zo strany Liama Lawsona sa v Red Bulle rozhodli staviť na istotu. Azda aj po skúsenosti z minulého roka, keď Nyck de Vries ohúril svet Formuly 1, len aby o pár mesiacov totálne pohorel, tím pod dohľadom Helmuta Marka ukázal prstom na Júkiho Cunodu a Daniela Ricciarda. Z Liama Lawsona sa stane len rezervný jazdec Red Bullu.

“S veľkou radosťou oznamujem, že v Scuderii AlphaTauri zostávam aj v roku 2024,” prihovoril sa fanúšikom Júki Cunoda. “Teším sa na to, že budem pokračovať v tejto bitke a spolupracovať s tímom a Danielom. “Pôjdem naplno v tejto sezóne, ale aj potom, a z jazdeckého hľadiska sa budem posúvať vpred,” sľúbil.

Japonec sa poďakoval aj Honde za podporu, keďže je evidentné, že na jeho zotrvaní má isté zásluhy. Preto sa strhla bitka len o druhú sedačku stajne z Faenzy medzi Lawsonom a Ricciardom. I napriek tomu, že Daniel Ricciardo so zlomenou záprstnou kostičkou po letnej pauze prakticky nejazdil, kompetentných dokázal presvedčiť.

“Som nadšený, že budem jazdiť spolu s Júkim aj o rok a pokračovať na ceste so Scuderiou AlphaTauri,” pridal pár slov aj Daniel Ricciardo. “Pre stajňu sú to vzrušujúce časy po dosiahnutých zlepšeniach a s plánmi do budúcna. Budujeme to a mám z toho skvelý pocit. Čaká nás veľa práce, ale ideme správnym smerom. Máme sa na čo tešiť!”

Na štartovom rošte tak zostáva jedno jediné voľné miesto: Vedľa Alexa Albona vo Williamse!

A graphic showing the drivers who will compete in the 2024 Formula 1 season. The entire grid is unchanged from 2023, except we now see Tsunoda and Ricciardo confirmed at AlphaTauri. The only seat remaining to be filled is the vacant seat at Williams, alongside Alex Albon.

Súvisiace články

Diskusia