logo F1online.sk

Vasseur má jasno: Kimi je naša prvá voľba

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 9. 2020

Napätie na prestupovom trhu neustále graduje. Aj keď sú už všetky najlukratívnejšie miesta obsadené a zostávajú „len“ sedačky tímov stredu poľa, tak kandidátov na posledné miestečká je naozaj celý rad. Vráti sa do F1 Nico Hülkenberg? Kam zamieri Sergio Pérez? Ktorí z juniorov Ferrari si nájdu miesto? A nakoniec, bude Kimi Räikkönen pokračovať vo svojej kariére?

Na jednu stranu je fínsky veterán pre Alfu Romeo nesmierne užitočným človekom. No ako povedal boss Haasu Günther Steiner, ak chcete jazdeckú zostavu meniť, teraz je na to ideálny čas, nie pred sezónou 2022, kedy vstúpia do hry nové pravidlá. Do istej miery by podobne mohli kalkulovať aj v Alfe Romeo. Šéf stajne z Hinwilu Frédéric Vasseur však má jasno, Kimi je preňho prvou voľbou.

„Máme tu nejakých juniorov Ferrari, no Kimi je pre nás číslo jedna. Najprv chceme vedieť, aké má plány on a aké máme plány my s ním. Až potom sa pozrieme na ostatných,“ vyhlásil Vasseur pred novinármi v Mugelle.

Na otázku, či si Alfa Kimiho ponechá, ak sa ten rozhodne pokračovať, odpovedal Fred jednoznačne: „Áno, určite áno.“

„Ak máme všetci záujem ďalej spolupracovať a ak je táto spolupráca dobrá, potom má zmysel pokračovať. Nenájdem nikoho skúsenejšieho, než Kimi. Je to výhodné, ak bude jeho tímový kolega menej skúsený,“ povedal Vasseur.

Ak však Alfa Romeo chce jazdeckú stratégiu postaviť systémom: skúsený pilot – dravý mladík, možností je viacero. Ako sme už uviedli na začiatku, k dispozícii sú Hülkenberg i Pérez. Prvý menovaný má na konte 178 veľkých cien, druhý 182. Obaja pritom už v tíme predtým pôsobili.

„Myslím, že Checo má záujem o ktorúkoľvek sedačku, aspoň teda o jednu z dostupných,“ myslí si Vasseur. „Povedal som vám to už predtým, september bude tým mesiacom, počas ktorého budeme diskutovať o jazdeckom zložení pre nasledujúcu sezónu. Potom sa rozhodneme.“

„Na zozname máme pochopiteľne mnoho jazdcov,“ uzavrel Francúz.

Súvisiace články