logo F1online.sk

Ricciardo má zlomenú záprstnú kosť! V Holandsku ho nahradí Liam Lawson

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 8. 2023

Najhorší scenár sa stáva skutočnosťou. Daniel Ricciardo si pri nehode v druhom voľnom tréningu tak vážne poranil zápästie, že nemôže pokračovať. V kokpite AlphaTauri ho nahradí rezervný pilot stajne Liam Lawson.

Austrálčan má zlomené zápästie, takže je veľmi nepravdepodobné, že jeho absencia bude len krátkodobá. Už o týždeň nás pritom čaká Veľká cena Talianska v Monze, čo je pre Austrálčana s talianskymi koreňmi takmer domáce podujatie.

Ricciardo mal smolu, ale zároveň si za nehodu mohol sám. Po havárii Oscara Piastriho si totiž s najväčšou pravdepodobnosťou nevšimol signalizáciu žltými vlajkami na ľavej strane trate. Stojaci McLaren ho zaskočil a sám skončil v bariére. Po vystúpení z auta mal očividné bolesti a následné vyšetrenia potvrdili najhoršie – Daniel má zlomené zápästie.

Novinárom túto správu potvrdil poradca Red Bullu Helmut Marko.

„Niečo si zlomil, takže nebude pretekať. Jazdiť bude Lawson“ potvrdil Rakúšan. „Je to preňho náročné a veľká škoda, pretože auto je na tomto okruhu dobré.“

Novozélandského pretekára Liama Lawsona tak čaká krst ohňom. Druhý muž celkového hodnotenia japonskej Super Formuly však môže vyťažiť z nešťastia Daniela Ricciarda. Bude to preňho vynikajúca príležitosť pobiť sa o miesto vo Formule 1. Uvidíme, ako si s náročnou situáciou poradí, ale na pozore by sa mal mať aj Júki Cunoda, ktorý musí Lawsona bezpodmienečne zdolať.

Aktualizované 20:05: Podľa oficiálneho stanoviska AlphaTauri si Daniel zlomil záprstnú kosť. Odhadovaná doba liečenia zatiaľ nie je známa.

Súvisiace články