logo F1online.sk

Tost očakáva potvrdenie jazdeckej dvojice na prelome októbra a novembra

Franz Tost
© AlphaTauri Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 9. 2020

Sedačky pre sezónu 2021 sa nám pomaly zapĺňajú. Sebastian Vettel tento týždeň obsadil tú najlukratívnejšiu, ktorá zostávala. Poslednou hádankou tak je jazdecké obsadenie posledných troch tímov.

Samozrejme, s výnimkou Racing Pointu ešte nevieme, kto bude v budúcej sezóne kolegom Maxa Verstappena, no v tomto smere neočakávame žiadne prekvapenia. Red Bull si s najväčšou pravdepodobnosťou vyberie jedného z dvojice Alex Albon a Pierre Gasly. Fakticky tak nepoznáme len jazdecké zloženie troch tímov zo stredu poľa, a síce Alfy Romeo, Haasu a AlphaTauri.

Posledný menovaný nemá ako juniorský (alebo sesterský, ako to v piatok povedal Christian Horner) tím také široké možnosti. Pierre Gasly podáva špičkové výkony a o svoje miesto sa istotne obávať nemusí. Čo však taký Daniil Kvjat? Ten momentálne za Gaslym zaostáva o 39 bodov a do jeho kokpitu sa tlačí japonský chránenec Hondy Juki Cunoda.

Boss tímu AlphaTauri Franz Tost už predtým povedal, že jazdecká definitíva padne „niekedy v septembri alebo októbri“. Pred novinármi v Mugelle stanovil aktualizovaný termín.

„Rozhodnutie padne s rozhodnutím Red Bullu, niekedy koncom októbra, začiatkom novembra,“ povedal Tost pre televíziu Sky. „Uvidíme, ako to bude pokračovať. Rozhodnutie je napokon na Red Bulle, ktorý určí, ktorý jazdec pôjde do ktorého tímu.“

Tost zároveň vyzdvihol svojho zverenca Pierra Gaslyho, ktorý má doma v obývačke novú dekoráciu v podobe víťaznej trofeje z Monzy.

„Náleží k najlepším mladým jazdcom Red Bullu. Je schopný vyhrávať preteky, nateraz vyhral tento jeden, no už v minulosti ukázal, že môže vyhrávať preteky i šampionáty. Hodnotím ho veľmi vysoko a aj v Monze predviedol fantastický výkon. Kontroloval tempo a jasne Carlosovi ukázal, že nemá šancu ho predbehnúť,“ vyhlásil Tost.

„Musím povedať, že to bola v jeho podaní veľmi, veľmi vyspelá jazda.“

Súvisiace články