logo F1online.sk

Enzo Fittipaldi naznačil, že poškuľuje po mieste v F1. Siahne po ňom AlphaTauri?

Helmut Marko a Enzo Fittipaldi
© Twitter/Enzo Fittipaldi
Tomáš Masár
Tomáš Masár19. 8. 2023

Enzo Fittipaldi, vnuk legendárneho Emersona Fittipaldiho, sníva azda ako každý pretekár šampionátu Formuly 2 o tom, že sa jedného dňa posunie o triedu vyššie. Brazílčan si však uvedomuje, že cesta to bude poriadne tŕnistá, no verí, že pokiaľ nadviaže na nedávne solídne výkony, nejakej ponuky sa predsa len dočká – možno zo strany Red Bullu, ktorého juniorského programu je súčasťou.

Zatiaľ čo vlani sa Fittipaldi umiestnil v šampionáte Formuly 2 na ôsmom mieste, v aktuálnom ročníku je s jedným víťazstvom a dovedna štyrmi pódiovými umiesteniami na konte priebežne siedmy. Na to, aby sa posunul do kráľovnej motoršportu, by však s veľkou pravdepodobnosťou musel skončiť medzi troma či štyrmi najlepšími.

Rodák z Miami, ktorý prednedávnom zožal pochvalu od obávaného Helmuta Marka,  si je tejto skutočnosti dobre vedomý  a  vie, že musí pridať. Zároveň je ale pomerne optimistický a dúfa, že pokiaľ sa posunie v celkovom poradí, nejaký z tímov po ňom predsa len siahne.

„Keď sa chcete z F2 posunúť do F1, tak jedna z prvých vecí, na ktorú sa prihliada, je výkonnosť,“ uviedol Enzo Fittipaldi pre Sky Sports. „Pokiaľ budem pokračovať v dobrých výkonoch aj počas niekoľkých nasledujúcich víkendov, ktovie, čo sa môže stať,“ poznamenal víťaz nedávneho šprintu v belgickom Spa.

„Ak podávate dobré výkony a predovšetkým ste na tom dobre v šampionáte, príležitosti sa objavia. Momentálne sa preto sústreďujem na to, aby sa mi darilo aj naďalej a aby som sa zakaždým, keď vyjdem na trať, po jazdeckej stránke zlepšoval. Dúfam, že sa mi následne naskytnú nejaké príležitosti.“

Fittipaldi chce Red Bull okúzliť nielen výkonmi, ale zrejme aj lichôtkami. Po šťavnatej pochvale na adresu Maxa Verstappena totiž neopomenul ani celok z Milton Keynes, ktorý označil za „najväčší tím všetkých čias.“

„Max vyhráva všetky preteky, je neuveriteľne rýchly,“ nechal sa počuť 22-ročný jazdec. „Pre mladých pretekárov, ktorí napredujú – ja osobne vzhliadam k Maxovi – je jedným z najlepších, ak nie najlepším pretekárom všetkých čias.“

„Red Bull v súčasnosti jednoducho dominuje. Je úžasné byť súčasťou Red Bullu, patriť do ich rodiny a byť ich jazdcom v juniorskom tíme, pretože Red Bull je najväčším formulovým tímom všetkých čias,“ dodal Fittipaldi.

Súvisiace články