logo F1online.sk

Čou neskrýva ambície: Prioritou je jazdiť za Audi

Kuan-jü Čou
© Martin Trenkler
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková1. 8. 2023

Pretekár Alfy Romeo Kuan-jü Čou podáva v aktuálnej sezóne pomerne slušné výkony. Čínsky rodák sa preto nádeja, že stajňa s ním podpíše viacročnú zmluvu. Zároveň dúfa, že tam zostane dostatočne dlho na to, aby mohol v roku 2026 jazdiť za Audi.

Prvému čínskemu pretekárovi v F1 sa v tomto roku končí zmluva s Alfou Romeo. Je predpoklad, že tím sa v rokoch 2024 a 2025 vráti k označeniu Sauber a potom od roku 2026 sa z neho definitívne stane Audi.

Čou svoje plány do budúcnosti netají. „Mojou prioritou je byť tu, keď tím prevezme Audi, pretože rok 2026 prinesie obrovské zmeny v pravidlách. Štartový rošt sa premieša, bude to iný príbeh. Okrem toho, budeme továrenský tím. Neexistuje lepšie miesto.“

„Radšej by som mal viacročnú zmluvu. Snažím sa o to, mám vo výhľade rok 2026. Každý jazdec chce zostať v F1 počas celej kariéry. Dlhodobým cieľom je však vždy získavať body, pódiá a víťazstvá,“ povedal pilot Alfy Romeo pre portál PlanetF1.

Rodák zo Šanghaja zároveň potvrdil, že prvé rozhovory s vedením Sauberu ohľadom nového kontraktu už prebehli. „Áno, samozrejme, už sme o tom hovorili. Nechávam to na svojho manažéra. Tím je však s mojou prácou spokojný. Plánujem v tom pokračovať.“

Čou naposledy výraznejšie zažiaril na Hungaroringu, kde v sobotňajšej kvalifikácii zaznamenal výborné piate miesto. Sám vie, že takýchto chvíľ si v jednom z najslabších monopostov veľa neužije. V konečnom dôsledku mu však aj tak najviac záleží na názore dôležitých ľudí zo sveta kráľovnej motoršportu.

„Ľudia z padoku každého jazdca monitorujú a vedia, čo dokážete. Mal som pocit, že v Budapešti som si zase získal pozornosť. V F1 ste závislý od auta, takže ak máte monopost bojujúci o víťazstvá, ste v hre každý víkend. Iné je to, keď máte auto, ktoré bojuje tesne za bodovanými priečkami o každý bod. Takže mnohokrát ste akoby v úzadí, ľudia vás nevidia tak často.“

„V Maďarsku som ukázal, čo vlastne dokážem. Cítim sa trochu nedocenený, ale stále je to lepšie ako byť preceňovaný,“ myslí si 24-ročný pretekár.

Súvisiace články