logo F1online.sk

De Vriesa nenahradí Ricciardo, ale Lawson, myslí si Kravitz

Liam Lawson
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár5. 7. 2023

Nyck de Vries to má v AlphaTauri poriadne nahnuté. V súvislosti s jeho nahradením sa skloňuje predovšetkým meno Daniela Ricciarda a Liama Lawsona. Hoci väčšina formulovej obce favorizuje Austrálčana a aj fanúšikovia by ho opäť radi videli v kokpite, podľa komentátora Teda Kravitza vsadí tím z Faenzy na mladého pretekára japonskej Super Formuly. Niekdajší jazdec Red Bullu, Renaultu či McLarenu sa vraj potrebuje „rehabilitovať“ a v tejto sezóne ho preto na štartovom rošte ešte neuvidíme.

Nyck de Vries obdržal už po niekoľkých pretekoch v najvyššej motoristickej súťaži od Helmuta Marka „žltú“ kartu. Červená mu zatiaľ udelená nebola, no pokiaľ sa výrazne nezlepší, je len otázkou času, kedy sa tak stane.

Napriek tomu, že sa Holanďan všemožne snaží zo svojho monopostu AT04 vydupať maximum a robí prvé-posledné, dobrý výsledok sa nie a nie dostaviť. Navyše, najnovšie si z frustrácie začína počínať aj nedovolene, o čom sa na Veľkej cene Kanady a Rakúska mohol presvedčiť Kevin Magnussen.

Jeho dni v F1 sú, zdá sa, spočítané. Ak de Vries dostane vyhadzov, podľa Kravitza ho nahradí Novozélanďan Liam Lawson.

„Liam Lawson je ďalším v rebríčku mladých jazdcov Red Bullu,“ vyslovil sa Kravitz. „Je prítomný na okruhu aj počas tohto víkendu, vezmite si z toho, čo chcete,“ uviedol Brit po piatkovej kvalifikácii v Rakúsku.

„Nezdá sa, že by mal Daniel Ricciardo nasmerované do AlphaTauri alebo iného z tímov,“ pokračoval. „Len sa zúčastní nejakých testov. Domnievam sa, že Ricciardovi ešte chvíľu potrvá vrátiť sa do formy. V tomto roku sa v F1 s určitosťou nepredstaví – i keď sa môžem mýliť.“

„Vyzerá to tak, že ďalší, kto dostane príležitosť v AlphaTauri alebo Red Bulle, bude Liam Lawson. V každom prípade všetko nasvedčuje tomu, že Pérez zotrvá v Milton Keynes aj v nasledujúcej sezóne. Rehabilitácia Ricciarda, ak to tak chcete nazvať, bude trvať o niečo dlhšie,“ dodal Kravitz.

Súvisiace články