logo F1online.sk

De Vries o súboji s Magnussenom: Keď idete naplno, tak občas prestrelíte

Nyck de Vries a Kevin Magnussen
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár4. 7. 2023

Nyck de Vries sa v Rakúsku opätovne vyvŕšil na Kevinovi Magnussenovi. Zatiaľ čo v Kanade mu to Dán nemal za zlé, v Spielbergu bol už o poznanie rozhorčenejší, keď na adresu Holanďana utrúsil, že si len zúfalo zachraňuje kariéru. Jazdca AlphaTauri však tieto slová, zdá sa, nerozrušili. Naopak, vytlačenie súpera z trate označil za bežnú vec, ktorá sa vraj stáva, keď na to poriadne tlačíte.

De Vries, ktorý môže byť už onedlho nahradený niekým z tria Liam Lawson, Alex Palou a Daniel Ricciardo, sa na Veľkej cene Rakúska zrovna nevyznamenal. Opätovne sa totiž na trati stretol s Kevinom Magnussenom, voči ktorému si zas a znova počínal nedovolene.

Hoci sa s následnou penalizáciou pre tentokrát uzrozumel, jedným dychom dodal, že k takýmto a obdobným situáciám – keď na to tlačíte – dochádza.

„S Magnussenom sa na trati stretávame radi,“ poznamenal Nyck de Vries pre The Race. „Pretekali sme tvrdo a trest akceptujem. Nemám právo to posudzovať. Komisári mi dali penalizáciu a my sme si ju odkrútili. Našťastie pre nás sme si vytvorili dostatočný náskok a neprišli sme o žiadnu pozíciu.“

K tomu, či považuje trest za relevantný, sa však vyjadriť nechcel. „Nie som človek, ktorý rozhoduje o tom, či za niečo mám alebo nemám dostať trest,“ vyslovil sa. „Tvrdo pretekáme, usilujeme sa nájsť limity a občas sa stáva, že sa pohybujeme na hranici alebo až za hranicou týchto limitov.“

„Každá situácia sa posudzuje trochu inak a nikdy nie je nič čiernobiele. Pravidlám samozrejme rozumieme, ale aby ste sa uistili, že o nič neprichádzate, tak musíte ísť až na hranicu pravidiel. Niekedy ich prekročíte a inokedy naopak nie,“ dodal de Vries.

Súvisiace články