logo F1online.skF1online.sk

Magnussen pripúšťa možnosť, že o rok bude v F1 chýbať. Ponuky z iných sérií neprijíma

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala19. 6. 2024

Ak odhliadneme od spôsobenia kolízie v Monaku, ktorou vyradil nielen seba, ale aj tímového kolegu, tak Kevin Magnussen je jedným z najväčších bojovníkov za svoj tím v padoku. I napriek tomu sa mu však môže stať, že po skončení sezóny zostane na ocot. Dán si to dobre uvedomuje, no iné série zatiaľ neskúma.

Azda najväčším zloduchom tejto sezóny je Kevin Magnussen, ktorému bezprostredne hrozí pretekový dištanc. Na druhej strane však pre svoj tím spravil viac ako dosť. Stačí si spomenúť na to, ako brzdil súperov v Saudskej Arábii či ako tvrdo vystrkoval lakte v Miami proti Lewisovi Hamiltonovi. V oboch prípadoch chcel pomôcť Nicovi Hülkenbergovi a tým pádom aj tímu.

Toto “vystrájanie” mu však nezachráni sedačku. Na ňu si okrem iných brúsia zuby Oliver Bearman, Esteban Ocon či Kuan-jü Čou. Kevin Magnussen preto pripúšťa možnosť, že o rok sa z Formuly 1 vytratí. “Áno, existuje šanca, že sa to stane.”

“Chcem byť vo Formule 1 a tomu teraz venujem svoju pozornosť,” ubezpečil účastník viac než 170 veľkých cien, ktorého v tejto chvíli nezaujímajú iné šampionáty. “Až keď sa všetky dvere zavrú, až potom sa začnem obzerať po niečom inom.”

Najlepším výsledkom v Magnussenovej kariére je ešte stále druhá priečka z Veľkej ceny Austrálie 2014, na ktorej zažil svoj debut. V priebehu roka sa však dostal do podobnej situácie, v akej je dnes. Nakoniec sa mu nepodarilo udržať sa v tíme a sezónu 2015 musel stráviť na tribúne.

“V minulosti, keď som bol mladší, by ma takéto niečo azda o čosi viac vystresovalo. Viac by som pociťoval ten tlak,” zamyslel sa Magnussen. V tejto chvíli nepanikári tak, ako v roku 2014. “Teraz sa mi to celkom dobre darí odsunúť do úzadia, len naskočiť do auta a podať čo najlepší výkon.”

Dokedy chcú vlastne v Haase čakať na finálne rozhodnutie? “Povedali mi, že sa nikam neponáhľajú a to je OK. Oni to všetko majú pod palcom. Trh je stále veľmi otvorený a viacero kúskov skladačky ešte musí zapadnúť na svoje miesto. Pomaly sa voľné miesta začínajú zapĺňať. Azda aj naša budúcnosť bude čoskoro jasná.”

Magnussen teda zatiaľ neprijíma ponuky z iných sérií, ale čo z iných tímov Formuly 1? “Myslím si, že každý rokuje s každým a skúma, aké má možnosti. Ako som povedal, dúfam, že každého budúcnosť bude jasná čím skôr.”

Súvisiace články

Diskusia