logo F1online.skF1online.sk

Haas odmietne 30 miliónov od Čoua a nasadí Ocona s Bearmanom, zhodujú sa experti

Oliver Bearman
© Ferrari Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 6. 2024

Očakávame, že tento týždeň by do seba mohol zapadnúť ďalší dielik prestupovej skladačky. Carlos Sainz je na prahu podpisu novej zmluvy a novinky by mohol oznámiť na svojom domácom podujatí v Španielsku. Špekuluje sa aj na ďalších frontoch. Posúva sa to takým tempom, že niektoré oficiálne stanoviská sa považujú za prostú formalitu.

Esteban Ocon a Oliver Bearman vytvoria jazdeckú dvojicu v tíme Haas v sezóne 2025, zhodujú sa niektorí z najrenomovanejších odborníkov v padoku Formuly 1. Aj keď sa v poslednom čase objavila správa, že na formulovom trhu prehovorili bohatí sponzori čínskeho pretekára Kuan-jü Čoua, podľa experta nemeckého magazínu Auto Motor und Sport Michaela Schmidta príliš nezaujali najchudobnejší tím na rošte.

„Povedal by som, že v Haase bude Esteban Ocon spolu s Oliverom Bearmanom,“ skonštatoval nemecký reportér vo svojom podcaste. „Kuan-jü Čou vraj má hromadu peňazí, hovorí sa o 30 až 35 miliónoch eur, ale do toho nepôjdu, pretože Bearman je nováčik. Potrebujete k nemu ošľahaného strelca a v Sauberi sa jednoznačne ukazuje, že Čou ním nie je.“

Podľa Schmidta to však nie je koniec nádejí pre čínskeho pretekára, o obsadení druhého miesta v Sauberi sa ešte nerozhodlo a voľné sedačky má aj Alpine, na ktorý má Čou skvelé napojenie. Zdá sa však, že dvere do Haasu sa postupne zatvárajú všetkým, pretože veľmi podobne ako nemecký reportér hovoria aj ďalšie mená. Komentátor F1 TV Alex Jacques a reportér Lawrence Barretto majú jasno v tom, kto obsadí pretekárske sedačky v americkej stajni.

„Môžeme sa ešte dočkať prekvapení, ale očakávame prestup Olivera Bearmana z Formuly 2 do Formuly 1,“ povedal Jacques, ktorý nemá jasno o Oconovi, ale má jasno o britskom mladíkovi. V tom mu do toho vstúpil Barretto s jednoznačným stanoviskom: „Áno, zdá sa, že je dokonca ruka v rukáve, nie?“

Takýchto správ sa v poslednom období objavilo viacero. Aj reportér Joe Saward napríklad napísal vo svojom blogu: „Od Ferrari aj Mercedesu sa v budúcej sezóne očakáva nasadenie ich juniorských jazdcov s Oliverom Bearmanom v Haase a Kimim Antonellim po boku Georgea Russella,“ napísal Saward, ktorý na margo Ocona dodal, že „podpíše v Haase, pretože vie, že Audi nie je najlepšou voľbou“.

Súvisiace články

Diskusia