logo F1online.skF1online.sk

Hamilton po „jedných z najhorších pretekov“: Podal som hrozný výkon

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 6. 2024

George Russell urobil na Veľkej cene Kanady niekoľko dôležitých chýb. Napriek tomu porazil svojho tímového kolegu Lewisa Hamiltona v rovnom a férovom súboji. Sedemnásobný šampión odjazdil nenápadné preteky, ale v závere sa vďaka safety caru dostal do boja vpredu na čerstvých tvrdých pneumatikách. Príliš z toho však nevyťažil a skončil štvrtý.

Hamilton si po pretekoch sypal popol na hlavu. Tento víkend skutočne nevyzeral ako ten sedemnásobný šampión, na ktorého sme boli zvyknutí z éry dominancie Mercedesu. Sobotné zlyhanie si nevedel príliš vysvetliť, ale za nevýrazný nedeľný výkon prevzal plnú zodpovednosť. Dôvodom štvrtého miesta a celkového pohľadu na jeho preteky je podľa Lewisa výkon jazdca.

„Za celý víkend som podal jednoducho hrozný výkon,“ priznal Hamilton po nedeli pred kamerami televízie Sky. „V sobotu zohrali svoju rolu aj niektoré ďalšie skutočnosti, ale v prvom rade to bolo na mne, a dnes to boli jedny z mojich najhorších pretekov. Urobil som obrovské množstvo chýb.“

„Samozrejme, keby som sa lepšie kvalifikoval, mohol som byť v oveľa lepšej pozícii, ale je to tak, ako to je. Vrátim sa k rysovacej doske,“ sľubuje Lewis.

„Keď mám hovoriť o pozitívach, tak jedno veľké ďakujem patrí všetkým v továrni, ktorí posunuli toto auto dopredu. Stáva sa z neho stroj, s ktorým sa môžeme dostať do boja. To je pozitívne pred ďalšou fázou sezóny. Máme pripravené ďalšie vylepšenia, takže to bude tesná bitka,“ dodal Hamilton.

Znie to zaujímavo, pretože z vonkajšieho pohľadu boli viditeľné skôr chyby Georgea Russella, kým v prípade Lewisa sa skôr zdalo, že mu jednoducho chýba tempo. Aj keď sa mladší z dvojice dopustil obrovského množstva chýb, v závere ešte vo férovom súboji dokázal okradnúť Hamiltona o pódium.

Beztak však Mercedes musí hodnotiť nedeľu v Kanade ako deň premárnených príležitostí. „Myslím si, že auto tento víkend malo na víťazstvo. Keď sa to takto povie, tak to nie je najlepší pocit. Berieme však body a musíme sa ďalej snažiť,“ povzbudil svoj tím Hamilton na záver.

Súvisiace články

Diskusia