logo F1online.skF1online.sk

Prvý tréning v Barcelone odjazdí Bearman

18. júna 2024, 00:45

Haas potvrdil, že v Španielsku odjazdí prvý tréning Oliver Bearman. Nahradí Nica Hülkenberga.

Ďalšie rýchle správy

dnes 13:21

Lando Norris doposiaľ štyrikrát štartoval z prvého miesta: dvakrát vo veľkej cene, dvakrát v šprinte. Zaujímavosťou je, že ani jeden jediný raz sa mu nepodarilo udržať si prvé miesto aj po prvom kole.

Na VC Ruska 2021 ho na štarte predbehol Carlos Sainz, vlani v šprinte na VC Brazílie Max Verstappen. Tento rok na celej čiare zbabral štart v šanghajskom šprinte a cez víkend pred seba pustil Georgea Russella.

dnes 11:12

Ako to vyzeralo v media zóne pred 20 rokmi? Veľké monitory, stolové počítače, ale aj niekoľko notebookov.

dnes 11:10

Bývalá pretekárka, jediná ženská víťazka pretekov IndyCar a dnes expertka Sky Sports na Formulu 1 Danica Patricková je expertka nielen na motoršport, ale očividne aj na reptiliánov. V jej novom podcaste sa rozoberala aj táto jašteria téma.

Človek sa dozvedel mnoho zaujímavého vrátane toho, že reptiliáni vymysleli peniaze, aby nás kontrolovali. Ľudia sa nevyvinuli, ale boli sme “namiešaní” z rôznych druhov mimozemšťanov, a tiež že Galaktická federácia považuje vlny 5G za nebezpečné. Patricková má preto doma prístroj na oslabovanie tohto signálu.

Nedozvedeli sme sa, či aj niekto z pilotov je reptilián, ale vraj sa to vie o Adele a Justinovi Bieberovi.

Chcete dôkaz? Dostali sme tip: Vygooglite si to.

Patricková sa už dávnejšie nechala počuť, že sa jej zdá byť celkom reálna konšpirácia o tom, že Američania nikdy nepristáli na Mesiaci.

dnes 11:07

Max Verstappen získal 29 víťazstiev, keď nestál na pole position. Už dávno predbehol Sebastiana Vettela (22). Čoskoro by mohol dobehnúť tretieho Alaina Prosta (33).

Most wins without being on pole position
byu/Able_Tailor_6983 informula1

včera 14:12

Portál RacingNews365.com: “Haas v priebehu britskej GP potvrdí Olivera Bearmana ako svojho pilota na rok 2025.”

včera 14:09

Žiadne peklo s traťovými limitmi nás v tomto roku nečaká, aspoň dúfame. V Rakúsku totiž pribudli pásy štrkových zón, ktoré budú dohliadať na dodržiavanie traťových limitov.

Gravel installed at the exit of Turn 9 and 10 at the Red Bull Ring to help with track limits this weekend
byu/Slendis informula1

včera 14:07

McLaren sa môže pochváliť neuveriteľnou štatistikou. Z posledných šiestich pretekov skončil lepšie umiestnený monopost tímu prinajhoršom druhý.

včera 14:05

Šéf VCARB Laurent Mekies o katastrofálnom výkone svojho tímu v Španielsku. “Po nasadení balíku vylepšení sme mali veľké nádeje, ale, bohužiaľ, už od prvého tréningu nám chýbalo tempo. Nemá zmysel popierať, že to bol pre nás zlý víkend, a hoci rozdiely boli veľmi malé, nebudeme sa vyhovárať. Jednoducho sme neboli konkurencieschopní.”

včera 14:00

Ako by vyzeral Pohár konštruktérov, keby sme započítavali len posledné štyri preteky? McLaren by bol jasne vpredu.

včera 13:58

Festival rýchlosti v Goodwoode chystá pre svojich návštevníkov opäť parádne divadlo. Bohatú nádielku tam posiela aj Red Bull. Christian Klien bude jazdiť s RB1, Mark Webber s RB6, Daniel Ricciardo s RB7, Christian Horner s RB8, David Coulthard s RB9, Max Verstappen s RB16B a Sergio Pérez s RB19.

[OT] [@redbullracing] Our line-up for Goodwood 2024 Featuring stars and cars from the past and present
byu/FewCollar227 informula1

včera 10:05

Šťastná nastávajúca dostala zážitok na celý život, keď sa posadila do monopostu Williams Logana Sargeanta. V tom ju jej ženích požiadal o ruku.

[OT] Someone proposed to his gf in Logan's car

 

včera 10:02

Fernando Alonso a pilot Formuly E Maxi Günther si vymenili helmy.

24. júna 2024, 18:22

Bodové zisky na posledných štyroch veľkých cenách prezrádzajú, že spomedzi tímov má najlepšiu formu McLaren.

– McLaren 113
– Red Bull 91
– Mercedes 87
– Ferrari 83

24. júna 2024, 17:42

Mick Schumacher a rezervný jazdec Alpinu Jack Doohan sa o týždeň predstavia na súkromných testoch stajne na okruhu Paul Ricard. Počas testovacieho dňa si podelia priestor v monoposte A522 z roku 2022.

Ich časy môžu stajni napovedať, kto by bol lepšou voľbou pre sezónu 2025.

24. júna 2024, 14:02

Max Verstappen mal v Španielsku menšiu rýchlostnú výhodu, ukazuje analýza pretekových kôl. Jeho náskok 0,025 sekundy však pramení aj z toho, že Lando Norris musel bojovať s viacerými jazdcami.

V poslednom stinte sa týmto súbojom vyhol a nad Maxom Verstappenom mal výhodu 0,266 sekundy na rovnako starých pneumatikách. Norris síce zamieril do boxov o tri kolá neskôr, ale nasadil použité gumy z kvalifikácie, zatiaľ čo Verstappen mal úplne nové softy.

24. júna 2024, 14:01

Jos Verstappen mal na víkendovej belgickej rely nepríjemnú nehodu. Nič vážne sa mu však nestalo.

Viac správ