logo F1online.skF1online.sk

V kvalifikácii sa ten skvelý pocit akosi vyparil, hovorí sklamaný Hamilton

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 6. 2024

George Russell na pole position, Lewis Hamilton na siedmom mieste. Sedemnásobný šampión v tomto roku pravidelne prehráva v súboji s tímovým kolegom, ale porážka v kanadskej kvalifikácii sa určite zaradí medzi tie najhoršie. V Montreale pritom akosi nikto nemá odpovede. Ani sám Lewis nevedel vysvetliť, čo sa po troch skvelých tréningoch udialo v kvalifikácii.

Neboli to len tréningy, aj v Q1 a Q2 vyzeral byť Hamilton miestami veľmi rýchly. V skutočnosti však podľa jeho slov k niečomu došlo pred štartom kvalifikácie. Aj keď nezmenil nastavenie monopostu, pocit v ňom sa vraj diametrálne zmenil.

„Z auta som mal celý víkend skvelý pocit. V prvom rade musím pogratulovať Georgeovi, ktorý odviedol skvelú prácu. Som veľmi rád za tím. Všetci pracovali veľmi tvrdo, aby pripravili vylepšenia a toto bude pre všetkých veľké nakopnutie,“ povedal po skončení kvalifikácie Lewis Hamilton pre televíziu Sky.

„Celý víkend som mal z auta skvelý pocit. Keď sme však začali kvalifikáciu, tento pocit sa aspoň v mojom prípade akosi vyparil,“ povedal sedemnásobný majster sveta trochu tajomne.

Čo to vlastne znamená? Lewisovi sa na tejto trati vždy darilo, má tu skvelú bilanciu a úsmevy rozdával aj po piatku. Mercedes vstúpil do kvalifikácie v skvelej forme a potvrdzoval to aj sám Hamilton. Keď však v Q3 prišlo na lámanie chleba, odrazu sa začali diať zvláštne veci. Prítomní novinári hlásili zdvihnutie vetra v úplnom závere, na čo doplatili viacerí, ale konečný rozdiel medzi Lewisom a Georgeom je beztak pomerne výrazných 280 tisícin sekundy.

„Grip sa skrátka vytratil,“ vysvetlil Hamilton stručne svoje trápenie. „V treťom tréningu som mal viac ako dosť rýchlosti, ale začala kvalifikácia a pneumatiky nefungovali. Na aute sme pritom nič nezmenili.“

Príliš výrečný nebol sedemnásobný šampión ani pred mikrofónom F1 TV. Podobne ako pre televíziu Sky nevedel vysvetliť, čo sa vlastne stalo. „V kvalifikácii som skrátka nebol rýchly. Nazdávam sa, že len pred začiatkom kvalifikácie som stratil pol sekundy. Skrátka som nemal priľnavosť. Nemám potuchy, čo sa stalo. Neurobili sme žiadne zmeny na aute. Odrazu som nemal grip,“ povedal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia