logo F1online.skF1online.sk

Hamiltonovi robí radosť McLaren, ďalšie víťazstvo s Mercedesom považuje za „nerealistické“

Lewis Hamilton pred Landom Norrisom
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2024

Najrýchlejším tímom s motorom Mercedes je momentálne McLaren. Dlhoroční vládcovia Formuly 1 majú čo robiť, aby sa v súčasnosti vyrovnali aspoň svojim zákazníkom – vlani sa dlhú dobu držal pred nimi aj Aston Martin –, čo však pre Lewisa Hamiltona nie je nevyhnutne smutná skutočnosť. Jeho bývalý tím McLaren mu vraj robí radosť.

Po odchode Lewisa Hamiltona zažíval McLaren roky dlhého a bolestivého strádania. Trvalo v podstate viac ako jedno desaťročie, kým sa tento tradičný tím začal opäť umiestňovať na stupňoch víťazov. Po nasadení posledného veľkého balíka vylepšení sa práve McLaren považuje za najbližšieho prenasledovateľa Red Bullu, čo je status, ktorý sme pred štartom sezóny očakávali skôr od Mercedesu.

„Myslím si, že Lando Norris odvádza skvelú prácu. Oscar Piastri si takisto počína naozaj dobre, len mal párkrát smolu,“ povedal médiám sedemnásobný šampión Lewis Hamilton. „Teším sa z oboch a ich pokrokov, ale najviac mi robí radosť McLaren, ktorý opäť vídavame vpredu.“

„Hreje ma to pri srdci, pretože som tam strávil strašne veľa času a vďaka nim som prerazil. Je to super a dúfam, že sa jedného dňa priblížime aj my. Myslím si, že McLaren ukazuje, ako sa môžete dotiahnuť a uzavrieť vašu stratu, ak to urobíte správne. Je to pre nás inšpirujúce,“ dodal Hamilton.

Ten v kariére ťahal neuveriteľnú šnúru. Až do roku 2022 dokázal vyhrať aspoň jednu veľkú cenu každý rok. Po zmene technických pravidiel však prišli suchoty, aké v jeho bohatej kariére nemajú obdobu. Na víťazstvo čaká od Veľkej ceny Saudskej Arábie 2021 a podľa jeho slov je nepravdepodobné, že túto negatívnu šnúru pretrhne ako jazdec Mercedesu.

„Pracujeme na tom, ale nie je to realistické,“ odpovedal Hamilton na otázku, či môže vyhrať ešte v tejto sezóne. „Neviem, ako sa to vyvinie v tomto roku, aj keby ostatní zastavili svoj vývoj alebo vyvíjali rovnakým tempom ako my. Naozaj neviem. Môžem však povedať, že na to naďalej tlačíme.“

„Nemám krištáľovú guľu, takže netuším, ako skončí táto sezóna. Pokračujeme však v práci a zostávame sústredení a motivovaní. Myslím si, že je to inšpirujúce,“ dodal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia