logo F1online.skF1online.sk

Robíme obrovské pokroky, hovorí natešený Russell

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 5. 2024

George Russell bol opäť lepším z pilotov Mercedesu. Mladší z dvojice prevyšuje v tomto roku Lewisa Hamiltona, ktorý akoby už bol mysľou vo Ferrari. Russell podľa vlastných slov poskladal v Monaku veľmi dobré posledné kolo a len stotinky ho delili od umiestnenia v najlepšej trojke.

Piateho Russella a siedmeho Hamiltona predelil Max Verstappen, ale George sa po skončení kvalifikácie nepozeral za seba. Lepší výsledok totiž bol blízko blízučko. Strata jednej stotiny na štvrtého Landa Norrisa a 25 tisícin na Carlosa Sainza poriadne mrzí. Podľa slov britského pretekára však po sobote v Monaku prevažujú pozitíva.

„Je to skvelý deň. Len dve stotinky od tretieho miesta. Úprimne, takýto tesný výsledok je frustrujúci, ale ako tím robíme obrovské pokroky. Tím pracoval veľmi tvrdo, aby pripravil nejaké nové diely na auto, z ktorého som mal skvelý pocit. Dúfam, že to pre nás bude tak trochu bod zlomu, keďže Monako nikdy nebolo prednosťou nášho monopostu,“ povedal po skončení kvalifikácie George Russell pre televíziu Sky.

Mercedes ukazoval celý víkend záblesky skvelej formy, ale nikdy sa nezdal byť dostatočne rýchly. V tejto sezóne prišli po náznakoch optimizmu takmer zakaždým problémy, ale v Monaku to zatiaľ neplatí. Aj keď sa Mercedes nedostal do boja s Ferrari a McLarenom, rozhodne nesklamal.

„Auto v prvom sektore poriadne tancovalo, ale z kola som mal naozaj skvelý pocit a som s ním veľmi spokojný. Samozrejme, po skončení kvalifikácie vždy cítite, že ste sa mohli zlepšiť aspoň o kúsok, ale beztak som veľmi spokojný s výsledkom. Mohlo z toho byť tretie miesto, nakoniec je to tesne piata priečka, ale najdôležitejšie je, že sa zlepšujeme,“ hlási odhodlane Russell.

Je otázne, ako veľmi dokáže vylepšiť piate miesto v nedeľných pretekoch. V Monaku na výrazný posun potrebujete nepredvídateľné okolnosti. Pripomíname, že Mercedes stále čaká na prvé pódiové umiestnenie v tejto sezóne.

„V posledných rokoch sme tu boli svedkami celkom chaotických pretekov. Nie som si istý, či bude pršať, ale všetci by sme privítali, keby sme to mohli trochu okoreniť. Ako som povedal, chceme ten najlepší možný výsledok, ale najdôležitejšie je, že robíme pokroky a tím doma v továrni odviedol úžasnú prácu, aby nasadil vylepšenia na auto o niečo skôr. Každý pracuje na plný plyn a ja si to cením,“ odkázal Russell.

Súvisiace články

Diskusia