logo F1online.skF1online.sk

Stroll chce pokračovať: Rozhodne sa vidím ako súčasť budúcnosti tímu

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 5. 2024

Aston Martin už pred pár týždňami oficiálne potvrdil podpis novej zmluvy s Fernandom Alonsom. Španielsky matador zostane v tíme aj v rokoch 2025 a 2026, ale čo Lance Stroll? Kanadský pretekár ešte nebol oficiálne potvrdený na budúcu sezónu, ale je to vôbec nutné? Je široko známe, že s tímom svojho otca podpísal zmluvu na neurčito a sám médiám potvrdil svoj záväzok voči Aston Martinu.

Keď sa pred pár týždňami pýtali Mikea Kracka, či dôjde k oficiálnemu potvrdeniu Lanca Strolla, odpovedal, že áno. Ešte k tomu nedošlo, ale predpokladáme, že ide len o formalitu. Zotrvanie kanadského pretekára už potvrdili zástupcovia tímu i samotný jazdec. Jedinou nádejou Strollových neprajníkov je potenciálny koniec kariéry, ale tomu zatiaľ nič nenasvedčuje.

„Je úžasné vidieť, ako ďaleko sa náš tím dostal za posledných päť rokov a rovnako ako on som vyrástol aj ja,“ povedal Stroll novinárom v Monaku. „Staviame vzrušujúci veterný tunel a máme neuveriteľné zariadenia v Silverstone, do ktorých sme sa presťahovali v minulom roku. Mnohé dieliky puzzle do seba zapadajú.“

„Popri talentovaných ľuďoch, ktorí sú v tíme už mnoho rokov, sa pripojilo a pripája veľa nových talentovaných ľudí, vďaka čomu je tento projekt veľmi vzrušujúci. Ja sa teda rozhodne vidím ako súčasť budúcnosti a tam smeruje aj moja myseľ,“ dodal kanadský pretekár.

Na opakovanú otázku, či je oddaný Aston Martinu, odpovedal Stroll jednoznačne: „Samozrejme, že som oddaný celému projektu. Ako som povedal, v roku 2019 sme mali 350 až 400 zamestnancov, teraz sa dostávame k číslu 1000. V Silverstone to dnes vyzerá úplne inak ako pred 18 mesiacmi. Určite som odhodlaný a nadšený, že môžem byť súčasťou tohto projektu.“

To znie ako absolútne jednoznačné stanovisko. Aj keď to tak často nevyzerá, Lanca vraj Formula 1 skutočne baví. Môžeme však namietať, že zmluva na neurčito a tím vo vlastníctve jeho otca ho zbavuje tlaku, ktorý je niekedy veľmi vitálnou súčasťou výkonnosti pretekárskeho pilota. Podľa Strolla to však nie je problém.

„Som ten najsúťaživejší človek, akého poznám. Minulý týždeň som získal pekných pár bodov a stále si to užívam. Som na seba veľmi tvrdý, keď veci nejdú podľa plánu, a stále som nadšený a šťastný, keď sa mi darí. Ten pocit ma ženie, aby som na to naďalej tlačil. Ako každý v tomto padoku, aj ja nenávidím zlé dni,“ ubezpečil Stroll.

Súvisiace články

Diskusia