logo F1online.skF1online.sk

Rozhovory so Strollom sú peklo. Neodpovedá dlhšie ako desať sekúnd, hovorí reportér

Lance Stroll
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 6. 2024

Styk s verejnosťou je rovnakou súčasťou práce pilota F1 ako pretekanie samotné. Bez fanúšikov, televízie a sociálnych sietí by sa tento šport ťažko stal miliardovým biznisom. Bohužiaľ, jazdci nedostávajú milióny „len“ za točenie s volantom, ale aj za vzťahy so sponzormi, televíziami, fanúšikmi a celou verejnosťou, čo je disciplína, v ktorej pilot Aston Martinu Lance Stroll prepadáva na celej čiare.

Keď jazdíte za tím vášho otca a nemôžu vás vyhodiť, tak vám môže byť všetko ukradnuté. Lance Stroll je toho dokonalým príkladom. Za celý rok neposkytne žiadny duchaplný rozhovor, odpovedá trojslovne a tieto povinnosti zväčša ignoruje. Možno si poviete, že presne to mal vo zvyku aj taký Kimi Räikkönen. To je pravda, ale Iceman disponoval (okrem rýchlosti na trati) nezameniteľným šarmom, ktorý lákal a rozosmieval davy, kým v prípade Strolla je to smiech cez slzy.

Dokonalým príkladom je vlaňajšia Veľká cena Kataru, keď Kanaďan inzultoval svojho trénera a následne dvoma holými vetami odbil novinárov s tým, že on sa ospravedlňovať nemusí, pretože s trénerom sú „kamoši“. Takýto je jednoducho život s Lancom Strollom a každý novinár vie, aké ťažké je dostať z kanadského pretekára nejaké rozsiahle vyjadrenie.

„Niekedy si hovorím, aký som rád, že s ním už nerobím rozhovory,“ povedal Laurent Dupin, ktorý pracuje pre francúzsku televíziu CANAL+. „V skutočnosti keď sa mu podarí dobrý výsledok a získa nejaké body, tak len povie: ‚Áno, áno‘, škrabe sa za hlavou a ani sa na vás nepozrie. Povie len: ‚Áno, áno, nie je to zlé.‘“

„Keď vypadne v Q1 a nedarí sa mu, tak len povie: ‚Nechápeme auto.‘ Nemyslím si, že existuje nejaká jeho odpoveď, ktorá by trvala dlhšie ako desať sekúnd,“ dodal Dupin.

Môžeme to potvrdiť. F1 TV totiž po každom dni robí rozhovor s každým jazdcom a ten s Lancom Strollom je deň čo deň najkratší zo všetkých dvadsiatich. Jeho odpovede pritom nedávajú žiadny zmysel. Keď dostane otázku, čo očakáva od nedeľných pretekov, odpovie niečo na štýl: „Áno, uvidíme.“ Skrátka sa nič nedozviete a rozhovor sa nedá spracovať, keďže „odpoveď“ často nenadväzuje na otázku.

Aký je však Lance Stroll v súkromí? Nezdá sa, že by mal v padoku nejakú spriaznenú dušu. Kamarátstvo Maxa Verstappena s Landom Norrisom je napríklad vyhlásené, podobne Charlesa Leclerca s Pierrom Gaslym. Nájdeme viac príkladov a podľa Dupina má na rošte priateľa aj Stroll.

„V padoku sa veľmi kamaráti s Estebanom Oconom. Keď sa spolu rozprávajú pred prehliadkou jazdcov v nedeľu, tak to je jediný raz, keď ho počas víkendu vidíte sa smiať. Zvyšok času sa však výraz v jeho tvári príliš nemení a keď musí hovoriť so sponzormi, tak je jeho nadšenie takmer na bode mrazu,“ povedal Dupin.

Súvisiace články

Diskusia