logo F1online.skF1online.sk

Podľa Pedra de la Rosu sa schyľuje k “explózii talentu” Lanca Strolla

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala5. 6. 2024

Lance Stroll má sedačku v Aston Martine istú bez ohľadu na výsledky, ktoré však nie sú vôbec oslnivé. Príde niekedy ten zlomový moment a uvidíme kanadského pretekára bojovať o najvyššie priečky? Mnohí už v to prestali dúfať, ale podľa Pedra de la Rosu, ambasádora Aston Martinu, je ten moment veľmi blízko.

Za posledné štyri roky sa Aston Martinu podarilo vybojovať deväť pódií. Jedno získal Sebastian Vettel v Azerbajdžane 2021 (a o jedno prišiel po diskvalifikácii v Maďarsku), zvyšných osem trofejí do vitríny uložil Fernando Alonso. Lance Stroll sa naposledy predstavil na pódiu ešte ako pilot Racing Pointu.

Počet pódií nie je jediným ukazovateľom úspechu. Problém by bol však nájsť nejaký iný ukazovateľ, v ktorom by sa s Fernandom Alonsom mohol porovnávať. Ešte však nenadišiel čas lámať palicu nad účastníkom 151 veľkých cien.

“Je priam neuveriteľné, aký má potenciál,” uviedol v rozhovore pre racingnews365.com Pedro de la Rosa, ktorý obhajuje “neskutočne talentovaného a rýchleho” Lanca Strolla. “Keď si ho porovnáte s Fernandom, v niektorých zákrutách je Lance rýchlejší.”

“Popri Fernandovi sa toho veľa učí. Dobre spolupracujú. Je len otázkou času, kedy uvidíme toho najlepšieho Lanca a veľkú explóziu talentu. Keď poskladá do seba všetky kúsky skladačky, bude ohromný,” avizuje bývalý pretekár.

Prečo sa teda Strollovi v tejto sezóne nedarí zbierať viac bodov? Fernando Alonso v tomto smere vedie v pomere 33:11. “Nikto by nemal podceňovať, ako ťažko sa jazdí v tomto aute,” zdôraznil de la Rosa.

Veľký zlom v Strollových výkonoch a výsledkoch by mohlo znamenať pódium, myslí si. “Pridá vám to extra sebavedomie. Keď Fernando v Bahrajne získal prvé pódium, takmer začal kráčať po vode. Dokonca aj chlapík ako Fernando potrebuje tú extra dávku sebavedomia.”

“Ľudia si neuvedomujú jednu vec; ako tvrdo Lance pracuje, s akým odhodlaním chodí na simulátor, pracuje s tímom, na sebe, skúma dáta a zlepšuje sa,” prezrádza aj niečo zo zákulisia. “To sú znamenia, vďaka ktorým som pochopil jeho potenciál, pretože vidím, ako tvrdo pracuje v tíme, ako dobre pracuje s Fernandom, ako často sa medzi sebou rozprávajú. Je to niečo výnimočné. Panuje medzi nimi skvelé partnerstvo a veľká dôvera.”

Súvisiace články

Diskusia