logo F1online.skF1online.sk

Piastri poletí domov s Hülkenbergom: Zaplatím mu viac ako Max, hovorí so smiechom

Oscar Piastri
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 5. 2024

Z toho, čo mohol byť štart z pole position, je štvrté miesto v cieli. Keby Oscar Piastri zažil v Imole dokonalé trojdnie, ktovie, s akým výsledkom by opúšťal Taliansko. Víkend sa však nakoniec vyvinul takým spôsobom, že musí byť spokojný aj so štvrtým miestom.

Po štarte z piatej priečky prenasledoval Piastri v priebehu celého prvého stintu Carlosa Sainza. Predbiehanie v Imole však bolo nesmierne náročné, a tak si Oscar musel počkať na zastávky v boxoch. Dostal sa do ideálnej pozície pre undercut a ten napokon doručil. Pomýšľať na ďalší postup však nemohol a cieľom prešiel na štvrtom mieste.

„Predbiehanie dnes bolo prakticky nemožné,“ povedal Oscar Piastri pre televíziu Sky. „Dal som do toho všetko. Strávil som dvadsať kôl za Carlosom a nedokázal som sa dostať dostatočne blízko. V tomto roku skrátili DRS zónu, ale dúfam, že o rok ju opäť predĺžia. Aj keď neviem, ako vyzeral zvyšok pretekov, pre mňa boli pomerne nudné.”

„Myslím si, že sme z toho vyťažili maximum, čo je škoda vzhľadom na tempo, ktoré sme mali tento víkend,“ dodal Piastri.

Ten celú nedeľu znášal následky sobotného diania. Od pole position nebol vôbec ďaleko, ale pár stotín spoločne s penalizáciou za blokovanie Kevina Magnussena spôsobilo, že Oscar štartoval až z piateho miesta. Aj keď McLaren mal tempo, za týchto okolností Piastri nemohol dúfať v oveľa lepšie umiestnenie.

„Bohužiaľ, bol to dôsledok našej pozície na štarte. Posledné dve veľké ceny boli pre tím, ale aj pre mňa osobne veľmi dobré – asi to boli niektoré z mojich lepších víkendov v F1. Bol som spokojný so svojimi výkonmi. Vieme, čo sa mi stalo v Miami, a vieme, čo sa mi stalo tu v Imole. Myslím si však, že som urobil to najlepšie, čo som mohol. Môžem byť so sebou spokojný. Chcel by som lepšie výsledky, ale keď budem takto pokračovať, môj čas príde,“ povedal Piastri.

Ten v sobotu získal to, čo reportér televízie Sky Ted Kravitz nazval „čestná pole position“. Na tú skutočnú si ešte bude musieť počkať – možno aj na nejakú pomoc od Nica Hülkenberga, ktorý výdatne asistoval pilotovi Maxovi Verstappenovi. „Sobotná kvalifikácia bola skvelá. Urobil som drobnú chybu v poslednej zákrute, ale neviem, koľko Max zaplatil Nicovi za pomoc. Dnes s ním letím domov, tak mu môžem zaplatiť viac,“ povedal so smiechom austrálsky mladík.

Súvisiace články

Diskusia