logo F1online.skF1online.sk

Pérez podľa vlastných slov nemal na viac. V celkovom hodnotení ho preskočil Leclerc

Sergio Pérez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 5. 2024

Red Bull nasadil vylepšenia a Sergio Pérez okamžite odjazdil najhorší víkend v doterajšom priebehu sezóny. Nehoda v treťom tréningu, vypadnutie v Q2, výlet do štrku v pretekoch a (na pomery Red Bullu) chudobné ôsme miesto. Mexický pretekár po sobote poprel, že by jeho výpadok mal čokoľvek spoločné s vylepšeniami a toto stanovisko platilo aj po nedeľných pretekoch.

Pérezova jazda nestačila ani na Mercedesy. Do cieľa prišiel s takmer 55-sekundovou stratou na tímového kolegu a po chudobnom bodovom zisku ho v celkovom hodnotení preskočil Charles Leclerc, ktorý sa posunul na druhé miesto. Tlak teda nestúpa len na pleciach Verstappena či Red Bullu, ale aj Sergia Péreza, ktorý v Imole predviedol jednoducho hrozný výkon.

„Myslím si, že je to viac-menej maximum. Po štarte z tejto pozície sme nemohli dosiahnuť viac,“ skonštatoval Mexičan po pretekoch. „Riskovali sme. Vedeli sme, že sme zvolili veľmi riskantnú stratégiu. Snívali sme o safety care v správnom okamihu.“

Ten v prvom stinte absolvoval nepríjemný výlet do štrku, ktorý len podčiarkol jeho formu tento víkend. „Nebolo to dobré. Veľa som sa pohrával s vyvážením v snahe ochrániť zadné pneumatiky a jednoducho som išiel rovno v šestnástej zákrute. Mal som pocit, že som tam utrpel nejaké poškodenie. Tiež to skompromitovalo moje preteky, keďže som tam stratil nejakých šesť alebo sedem sekúnd,“ povedal Pérez.

Ten na záver zopakoval svoju sobotnú myšlienku a víkend v Imole označil jednoducho za výnimočný, keď sa mu podobne ako Fernandovi Alonsovi skrátka nič nevydarilo. Napriek tomu si však môže byť istý, že v nasledujúcich víkendoch budú jeho výkony pod väčším drobnohľadom.

Checo po sobote kategoricky vylúčil, že by príčinou mohli byť vylepšenia. V minulých rokoch sme totiž videli, že po nasadení nových dielov postupne strácal formu. V tomto roku však vraj niečo také nehrozí. „Nie, myslím si, že až do kvalifikácie sme mali dobrý víkend z pohľadu pretekového tempa či sebadôvery. Robil som pokroky, len som mal veľmi nešťastnú kvalifikáciu,“ ubezpečoval Pérez po sobote.

Súvisiace články

Diskusia