logo F1online.skF1online.sk

Uzavreli sme prímerie (nie mier), hovorí Marko o Hornerovi

Christian Horner a Helmut Marko
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 6. 2024

Je táto kauza definitívne zažehnaná, alebo len buble kdesi pod povrchom a čoskoro opäť vypláva na povrch? Začiatkom roka sa pozícia Christiana Hornera skutočne otriasala v základoch a vypukla krvavá zákopová vojna. Red Bullu sa ju podarilo ustáť bez väčších strát, ale je kríza natrvalo zažehnaná? Helmut Marko naznačil, že nie je.

Úspechy Red Bullu a Maxa Verstappena spojili celý tím. Môžeme sa len dohadovať, čo by sa dialo, keby stajňa z Milton Keynes nemala takúto výkonnosť. Víťazstvá sú spoločným záujmom všetkých a „vyšším dobrom“, z ktorého má každý prospech. Ten utlmil spory, ktoré podľa všetkého naďalej bublú pod povrchom.

Naznačil to aj poradca Red Bullu Helmut Marko vo svojom rozhovore pre rakúsky Kronen Zeitung pred Veľkou cenou Kanady, keď sa ho opýtali na Hornera. „Uzavreli sme prímerie,“ vyhlásil rodák z Grazu. Podľa definície je prímerie „dohodou o neútočení“, kým mier je „stav bez vojny či bojov“. To znamená, že podobne ako Severná Kórea a Južná Kórea, Marko a Horner neuzavreli mier, ale prímerie.

„Spojíme naše sily. Aj keď už nie sme dominantní, chceme vyhrať. Rozhodne z toho chceme vyťažiť maximum a cieliť na majstrovský titul,“ vysvetlil Marko.

Je teda zrejmé, že hrozba ďalšieho konfliktu – alebo jeho pokračovania – je v Red Bulle naďalej živá. V tejto fáze sezóny, keď sa proti tímu formuje mocná konkurencia, bude jednota nevyhnutná pre úspech. Zdá sa, že si to uvedomuje aj Marko.

„Stratili sme dominanciu z prvých troch pretekov sezóny. V treťom roku nových pravidiel nás konkurencia dobehla. Niektoré veci od nás skopírovali a niektoré dokonca zlepšili. Už nemáme veľký priestor na inovácie. Je to jednoducho logický vývoj. Nie je to nič, za čo by sme sa mali hanbiť,“ povedal poradca Red Bullu.

Súvisiace články

Diskusia