logo F1online.sk

Fanúšikovia môžu vyhrať noc v múzeu v Maranelle. Slováci majú smolu

Múzeum Ferrari
© Airbnb
Milan Kubala
Milan Kubala3. 5. 2024

Návšteva múzea Ferrari v Maranelle je pre každého fanúšika Formuly 1 hotovým sviatkom. Taliansky tím však pre dvoch vyvolených pripravuje niečo, čo vám vyrazí dych. Ten, na koho sa usmeje šťastie, strávi celý deň v Maranelle v spoločnosti Marca Geného a noc medzi majstrovskými monopostmi Ferrari.

Airbnb na začiatku mája predstavilo novinku, ktorú neradno prehliadnuť. V rámci špeciálnej ponuky umožní hosťom stráviť noc na niekoľkých výnimočných miestach po celom svete. Aj bežný smrteľník tak dostane šancu napríklad ako úplne prvý preskúmať dom z filmu Purple Rain, ktorý patril spevákovi Princeovi a doposiaľ nebol verejnosti prístupný. Na výber je však aj budova Školy pre nadané deti z X-Menov, národné múzeum Musée d’Orsay v Paríži, “lietajúci” dom z animovaného filmu Up či VIP vstup do klubu herca Kevina Harta s jeho spoločnosťou.

Fanúšikov efjednotky však z jedenástich destinácií najviac nadchne niečo úplne iné: Noc v múzeu Ferrari v Maranelle. Súkromná prehliadka celého múzea je samozrejmosťou, no už nie to, čo bude dvoch šťastlivcov čakať v Sieni víťazov.

Uprostred majstrovských monopostov Scuderie Ferrari a viac než stovky víťazných trofejí bude mať fanúšik efjednotky na ružiach ustlané. Múzeum len pre dvoch vyvolených pripraví kráľovskú posteľ z rovnakej kože, akú nájdete v luxusných športiakoch Ferrari, a zošívanú rovnakými technikami. Estetiku miestnosti dotvorí 3000 metrov (presne toľko má aj okruh vo Fiorane) ladne tvarovaných líšt.

Nie je to však jediný bod programu. Ešte pred nocou v Sieni víťazov, v ktorej by sme od toľkej radosti mali vážny problém zaspať, čaká dvoch šťastlivcov večera v reštaurácii Cavallino, do ktorej pravidelne chodil aj samotný zakladateľ značky Enzo Ferrari. Dnes je reštaurácia plná portrétov a predmetov z bohatej histórie stajne a značky.

Na ráno je pripravená ďalšia chuťovka: Marc Gené svojich hostí prevezie po okruhu vo Fiorane. Vo Ferrari 296 GTB na vlastnej koži zistia, aký je to pocit, keď začne akcelerovať auto s 830 konskými silami.

Súčasťou “výletu” sú aj dva VIP lístky na Veľkú cenu Emilia Romagna so vstupom do padoku.

Jedinečnú noc pre dvoch získa náhodne vyžrebovaný fanúšik, ktorý si od 6. do 8. mája rezervuje tento zážitok na platforme Airbnb. Registrácia je zadarmo, no pri čítaní podmienok nám zamrzol úsmev. Do súťaže sa smú zapojiť len ľudia z vybraných krajín a Slovensko medzi nimi chýba. Žeby ďalší dôvod začať si vybavovať rakúske občianstvo?

Napokon dodajme, že v zozname vybraných krajín nie je ani Česká republika.