logo F1online.sk

Mokrý tretí tréning mal pod taktovkou Verstappen. Sainz skončil v bariére

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala17. 6. 2023

Sobota v Montreale sa vyznačuje sychravým a chladným počasím, ktoré by malo vydržať až do kvalifikácie. Výsledky tretieho tréningu nám tým pádom môžu napovedať viac o rozložení síl minimálne na čele štartového poľa. Žiadne prekvapenie sa však nekoná. Najrýchlejší čas zajazdil Max Verstappen.

Holanďan v druhej polovici tréningu pridával jeden fialový sektor za druhým a nakoniec sa vyšplhal až na úroveň 1:23,106. K tomuto času sa dokázal priblížiť len Charles Leclerc. Pilot Ferrari zaostal o necelé tri desatiny sekundy.

Tretie miesto patrí Fernandovi Alonsovi, ktorý už nabral výrazné 1,3-sekundové manko, keďže v samotnom závere nešiel s plynom až na podlahe. To však platí aj pre ďalších. Tretí tréning nebol primárne o rýchlych časoch, ale o zoznámení sa s okruhom Gillesa Villeneuvea na vode.

Väčšina jazdcov sa zoznámila s okruhom, jeho výbehovými zónami, ale Carlos Sainz aj s bariérou za prvou zákrutou. Počas brzdenia totiž vyšiel až na šmykľavú bielu čiaru, na ktorej stratil kontrolu nad svojím autom. Mechanikov čaká veľa práce, aby dali jeho monopost dokopy. Sainz nakoniec obsadil piate miesto za Kevinom Magnussenom.

Po piatkových problémoch s technikou sa Alpinu ďalšie poruchy vyhli a Pierre Gasly sa usadil pohodlne v prvej desiatke. Patrí mu šiesta pozícia, keď o viac než desatinku predbehol Lancea Strolla, Júkiho Cunodu a Valtteriho Bottasa. Fín v závere tréningu zažil aj kurióznu situáciu, keď sa mu odlomilo spätné zrkadlo a cestou do boxov si ho musel pridržiavať.

Prvú desiatku uzavrel Lewisa Hamilton, ktorého tímový kolega George Russell zajazdil až pätnásty najlepší čas. Sergio Pérez je sedemnásty, nuž verme, že jeho príprava bola dostatočne dobrá, aby na rovnakom mieste neskončil aj dnes večer.

V dnešnom tréningu sme videli veľa výjazdov mimo trať, skrátení si zákrut, červenú vlajku, ale aj dvojnásobné zablokovanie Alexa Albona. Podľa pilota Williamsu by si mal spytovať svedomie Carlos Sainz, ktorý sa má dostaviť ku komisárom.

Image