logo F1online.sk

Magnussen o súboji s de Vriesom: Som ten posledný, kto sa môže sťažovať na tvrdé pretekanie

Nyck de Vries a Kevin Magnussen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár22. 6. 2023

Medzi Kevinom Magnussenom a Nyckom de Vriesom to na Veľkej cene Kanady poriadne iskrilo. Piloti spolu zviedli súboj, v ktorom jeden druhému nič nedarovali a pre ktorý sa napokon obaja ocitli mimo trate. Hoci by sa jeden nazdával, že si po pretekoch venujú pár ostrých slov, nič také sa nestalo. Každý z nich síce označil za vinníka stretu toho druhého, no zhodli sa v tom, že išlo o bežný pretekový incident.

Ako prvý sa k celej situácii vyjadril Kevin Magnussen, ktorý je považovaný azda za najtvrdšieho pretekára na štartovom poli a jazdca, ktorý si servítku pred ústa zrovna nedáva. Na de Vriesa, ktorý mal v nedeľu neobyčajne široké lakte, sa ale prekvapivo nehnevá.

„Je pravdou, že išiel do súboja dosť tvrdo. Som však ten posledný, kto by sa na to mohol sťažovať,“ uviedol Kevin Magnussen.

„Myslím si, že problém bol v tom, že v tretej zákrute začal neskoro brzdiť a vzal ma so sebou. To je všetko.“

„Bol na vnútornej strane, no následne prebrzdil a nevopchal sa do zákruty. Ja som bol na vonkajšku, takže som bol zablokovaný a obaja sme tak skončili vo výbehovej zóne. Bolo to pre mňa dosť smolné,“ poznamenal.

Rovnako ako Magnussen, ani de Vries voči svojmu súperovi neprechováva zášť.

„Viedli sme tvrdý súboj v prvej a druhej zákrute,“ povedal.

„Ocitol som sa tak trochu na tráve, obaja sme na to pred brzdnou zónou poriadne tlačili, v dôsledku čoho sa mi zablokovali brzdy a namieril som si to rovno.“

„Bola tam menšia priľnavosť a tento úsek trate je pomerne hrboľatý, čo tomu veľmi nepomohlo. Taktiež to nie je skutočná brzdná zóna, pretože sa tam trať neustále stáča a je to tam zložité.“

O tom, kto zapríčinil incident v tretej zákrute, niet pochýb. Súboj však, ako už bolo zmienené, pretrvával aj predtým. Hoci sa zdá, že aj v tomto prípade bol previnilcom de Vries, ten vinu odmieta.

„Cítil som, že mám rýchlosť a myslel som si, že som ho už predbehol, ale vyšiel na obrubník a takmer aj na trávu, aby sa opäť dostal predo mňa.“

„Nemám mu to však za zlé, je to súčasť hry. Bol to pretekársky incident, nič viac, nič menej,“ dodal de Vries.  

Súvisiace články