logo F1online.skF1online.sk

Hamilton vyzval Mercedes, aby sa sústredil na rok 2024

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 6. 2023

Veľká cena Kanady 2023 patrila k najtesnejším v tejto sezóne. Max Verstappen vybojoval 100. víťazstvo v dejinách Red Bullu a druhého Fernanda Alonsa porazil s náskokom „len“ 9,5-sekundy. Pilot Aston Martinu musel pritom jazdiť opatrne a starať sa o domnelý problém s monopostom. Je to neklamný znak, že súperi Red Bullu sa približujú? Podľa Lewisa Hamiltona môže líder šampionátu stále vyhrať všetky preteky v tejto sezóne.

Mercedes pôsobil v Španielsku aj v Kanade veľmi rýchlym dojmom, ale určite nebol taký rýchly ako Red Bull. Podľa sedemnásobného majstra sveta sa jeho tím „určite približuje“, ale nemôže zanedbať prípravu na rok 2024, keď stajňa z Milton Keynes už pravdepodobne presmerovala svoje úsilie na budúcu sezónu.

„Máme za sebou skvelý víkend. Podmienky boli veľmi zložité, ale užívam si, že auto je teraz v lepšom okne a na správnej ceste,“ povedal po skončení kanadského víkendu Lewis Hamilton.

„Je skvelé jazdiť takto vysoko, dostať sa do druhého radu a bojovať s Fernandom a Aston Martinom. Dve pódiá v dvoch pretekoch je pre nás fantastický úspech. Takisto sme v Monaku jazdili na štvrtom mieste, takže sa určite približujeme. Vo zvyšku sezóny nás čaká vývojová bitka.“

„Predpokladám však, že Maxov tím už pracuje na budúcoročnom aute, takže sa musíme začať stále viac pozerať na budúcu sezónu. Som však rád, že sme sa dostali takto vysoko,“ dodal Hamilton.

Red Bull si nepochybne môže dovoliť spomaľovať tohtoročný vývoj a sústrediť sa na nový rok. Podľa sedemnásobného majstra sveta však napriek tomu stále môže vyhrať všetky preteky v tejto sezóne.

„Ak my a Aston Martin výrazne nezlepšíme výkonnosť našich áut a oni dokončia všetky preteky, je pravdepodobné, že Red Bull v tomto roku vyhrá všetky veľké ceny. Nie, nefrustruje ma to a nikdy ma to nefrustrovalo. S rýchlosťou ich auta predsa nemôžem nič urobiť,“ povedal Hamilton.

„Pri týchto pravidlách nie je jednoduché nájsť takú výkonnosť. V niektorých častiach kola majú nad nami prevahu nejakých 30 bodov prítlaku, takže nás čaká veľa práce. Nie je to však zdroj žiadnej frustrácie,“ dodal Lewis.

Súvisiace články

Diskusia