logo F1online.sk

Piastri si po Kanade spytuje svedomie: Mal som byť agresívnejší

Oscar Piastri
© Twitter/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár23. 6. 2023

Dobrý začiatok, zlý koniec. Asi tak by sa dalo opísať Piastriho počínanie si na Veľkej cene Kanady. Austrálčan odštartoval do pretekov ako veľká voda, no už po prvej zastávke v boxoch sa začal prepadať naprieč štartovým poľom. V čom tkvel problém? Pretekár ukazuje prstom na seba: „Mal som byť agresívnejší,“ prehlásil.

Oscar Piastri vyštartoval do pretekov v Kanade z ôsmej priečky. Po vydarenom štarte sa preštrikoval cez tímového kolegu Landa Norrisa, ako aj Nica Hülkenberga, pričom sa zdalo, že má zarobené na slušné body.

Čo čert nechcel, po prvej zastávke u svojich mechanikov sa začal štartovým poľom postupne prepadať a šachovnicovú vlajku napokon preťal až na nebodovanom jedenástom mieste.

Austrálčanovi tak zostali, zas a znova, len oči pre plač.

„Myslím si, že prvý stint bol veľmi dobrý,“ vyslovil sa rodák z Melbourne. „Mal som niekoľko dobrých predbiehacích manévrov a rovnako tak sa zdalo byť dobré aj tempo.“

„Následne, po výjazde bezpečnostného vozidla, som sa z hľadiska tempa začal mierne trápiť a taktiež som mal byť v určitých momentoch agresívnejší – nehovoriac o niekoľkých chybách, ktorých som sa dopustil.“

„Na tvrdých pneumatikách som nebol dostatočne rýchly. Je škoda, že som mal body na dosah, no nezískal som žiadne. Pozitívom však je, že som sa v priebehu týchto pretekov naučil mnoho vecí – dobrých aj zlých,“ povedal.

Nebyť tímovej réžie a prepustenia pozície v prospech Norrisa, Piastri veruže nejaký ten bodík získať mohol. McLaren sa však pre tentokrát rozhodol staviť na nesprávneho koňa.

Napriek tomu, že Piastri odišiel z pretekov opäť raz naprázdno, teší ho aspoň určitý progres, ktorý tím z Wokingu zaznamenal po fiasku v Barcelone.

„Oproti Barcelone to bol už iný príbeh,“ poznamenal šampión Formuly 2 z roku 2021. „Myslím si, že v Barcelone sme sa v nedeľu z hľadiska tempa trápili. Tu sme boli pravdepodobne vyrovnaným súperom pre autá okolo nás, no pre silné a slabé stránky nášho aute a kvôli silným stránkam iných áut, menovite Williamsu, sme s výsledkom toho veľa urobiť nemohli.“

„V Kanade to bolo oveľa povzbudivejšie ako v Barcelone, no žiaľ sa to nepremietlo do žiadnych bodov,“ uzavrel Piastri.