logo F1online.skF1online.sk

V prvom tréningu sa takmer nejazdilo, v Kanade museli pristúpiť k zmene harmonogramu

Pierre Gasly
© FOM/Screenshot
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 6. 2023

Prvý tréning na VC Kanady priniesol kuriózny priebeh. Už po piatich minútach vyvesilo riaditeľstvo pretekov červené vlajky pre monopost Pierra Gaslyho stojaci v nájazde do ôsmej zákruty. Nikomu vtedy ani vo sne nenapadlo, že tréning už nebude reštartovaný, ale presne to sa aj stalo.

Na vine nebol problém so spojkou, ale priemyselné kamery na okruhu Gilesa Villeneuva. Tie totiž počas červenej fázy vypadli a tento technický problém sa už nepodarilo napraviť. Tieto zariadenia sú kľúčové pre riaditeľstvo pretekov, keďže patria medzi najdôležitejšie pomôcky pre FIA a jej komisárov. Z bezpečnostných dôvodov nie je možné pokračovať bez nich.

FIA nakoniec v spolupráci s komisármi pristúpila k nečakanému kroku a ako kompenzáciu presunula štart druhého tréningu o pol hodinu skôr, teda na 22:30 a ten nebude trvať 60 minút, ale 90. Neplánovane sa tak predĺži o 30 minút.

K samotným výsledkom prvého tréningu nie je čo povedať, keďže sa jazdilo asi len päť minút. Niektorí stihli zajazdiť aspoň jedno rýchle kolo. To najrýchlejšie napokon patrí Valtterimu Bottasovi, ktorý si vyjazdil bezvýznamné prvé miesto.

Na záver ešte raz pripomíname, že druhý tréning začína o 22:30 a potrvá 90 minút.

Súvisiace články

Diskusia